MINISTERIO PUBLIKO TA INFROMA: Entrada hudisial di Landsrecherche relashoná ku soborno politiko  – Landsrecherche verricht huiszoekingen in onderzoek naar omkoping politici

Info OM #2:
Entrada hudisial di Landsrecherche relashoná ku soborno politiko
Awe mainta e inisiá ku tres entrada hudisial na Kòrsou ku a tuma lugá bou di liderazgo di un Wes-komisario. Ta trata di entradanan hudisial ehekutá dor di Landsrecherche Curaçao. Un entrada hudisial tabata den kas di miembro di Parlamento Gerrit Schotte. Tambe entradanan hudisial na kas di polítiko Charles Cooper i komersiante G.R. 
Ta trata di un investigashon penal di Landsrecherche Curaçao ku pa esaki a haña sosten di otro instansianan di investigashon.
Prokuradó-general a duna instrukshon na Landsrecherche Curaçao na luna di febrüari 2017 pa inisiá e investigashon penal relashoná ku un denunsia di miembro di Parlamento Yael Plet relashoná ku posibel kaso di soborno. Banda di e denunsia a risibí tambe vários otro resultado di investigashon. A skucha por ehèmpel vários testigu den e kaso aki.
E investigashon a bin resultá entre otro den e sospecho ku a soborná un otro miembro di Parlamento. Mientrastantu dos persona a keda identifiká komo sospechoso.
Mirando e punto di e investigashon te ku aworakí tabata nesesario pa tene e entradanan hudisial awe. Mas entrada hudisial i/òf detenshon den transkurso di e investigashon no ta ser ekskluí.
Landsrecherche ta un instansia di investigashon ku un tarea spesial. Nan ta dirigí nan mes entre otro riba komportashon di integridat ku ta tacha gobernashon públiko. Landsrecherche ta aktua solamente riba instrukshon di Prokuradó-general (PG).
Korupshon, entre kua soborno di miembronan di Parlamento, ta forma un menasa serio pa nos estado di derechi. E ta mina e proseso demokrátiko i ta kibra e konfiansa di siudadanonan den nan representantenan di pueblo.  Landsrecherche i Ministerio Públiko Kòrsou pa e motibu ei ta duna prioridat na investigashonnan ku e formanan aki di korupshon.
E investigashon ta bai tuma mas tempu pa ser investigá. Ministerio Públiko ta bai duna mas informashon de transkurso di dia.
Landsrecherche verricht huiszoekingen in onderzoek naar omkoping politici
Sinds vanmorgen vroeg worden onder leiding van een Rechter-commissaris (RC) drie huiszoekingen verricht door de Landsrecherche Curaçao. Een van de huiszoekingen vindt plaats in de woning van  Statenlid Gerrit Schotte. Ook worden huiszoekingen verricht bij politicus Charles Cooper en zakenman G.R.  
Het betreft een strafrechtelijk onderzoek door de Landsrecherche Curaçao. De Landsrecherche wordt hierin ondersteund door diverse andere opsporingsdiensten. 
De Procureur-generaal (PG) heeft de Landsrecherche Curaçao in februari 2017 opdracht gegeven om strafrechtelijk onderzoek te verrichten naar aanleiding van de aangifte van Statenlid Yael Plet ter zake van poging tot omkoping. Naast de aangifte zijn diverse andere onderzoeksresultaten verkregen en zijn een aantal getuigen gehoord. 
Het onderzoek leverde onder meer de verdenking op dat een ander Statenlid is omgekocht. Inmiddels zijn zowel Schotte en Cooper in deze zaak als verdachte aangemerkt. Er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht.
Bij de huidige stand van het onderzoek is het noodzakelijk om vandaag deze huiszoekingen te doen. Verdere huiszoekingen en/of aanhoudingen in een later stadium van het onderzoek worden niet uitgesloten.
De Landsrecherche is een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich onder meer op de opsporing  van gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken. De Landsrecherche doet alleen onderzoek na opdracht daartoe van de procureur-generaal.
Corruptie, waaronder het omkopen van statenleden, vormt een ernstige bedreiging van de rechtstaat. Het ondergraaft het democratisch proces en vernietigt het vertrouwen van burgers in hun volksvertegenwoordigers. De Landsrecherche en het Openbaar Ministerie geven dan ook prioriteit aan onderzoek naar dergelijke vormen van corruptie.
Het onderzoek zal nog geruime tijd in beslag nemen. Het Openbaar Ministerie zal later vandaag meer informatie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: