Valse 5 gulden muntstukken – Monedanan falsu di 5 florin

Valse 5 gulden muntstukken

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft geconstateerd dat er op Curaçao valse 5 gulden muntstukken in omloop zijn.

Het betreft munten met het jaartal 1998 en 1999. Deze valse munten zijn of iets kleiner, of iets groter dan de echte munt. Het verschil in grootte is op het eerste gezicht niet duidelijk.

Een van de echtheidskenmerken van de 5 gulden muntstukken (dit geldt overigens ook voor de 1 gulden munten) is dat zij magnetisch zijn. Dit betekent dat zij aan een magneet blijven kleven. Bij de valse munten is dit niet het geval.

De Bank waarschuwt het publiek om goed op te letten bij het aannemen van 5 gulden muntstukken.

Wellicht ten overvloede attendeert de Bank u erop dat geen enkel persoon en/of instelling valse munten mag aannemen. U wordt aangeraden om meteen de politie in te schakelen wanneer u denkt dat u met een vervalste munt te maken heeft. Op het vervalsen van geld of het bewust betalen met vals geld staat een gevangenisstraf van ten hoogste negen jaar.

Willemstad, 12 april 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

Monedanan falsu di 5 florin

Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten a konstatá monedanan falsu di 5 florin den sirkulashon na Kòrsou.

Ta trata di monedanan di e añanan 1998 i 1999. E monedanan falsu aki ta di un tamaño sea un tiki mas chikitu òf un tiki mas grandi ku e moneda original. E diferensia di tamaño na promé bista no ta bon kla.

Un di e karakterístikanan di outentisidat di monedanan original di 5 florin ta ku nan ta magnétiko (esaki ta e kaso tambe pa e monedanan di 1 florin). Esaki ta nifiká ku nan ta keda pegá na un magnet. Esaki no ta e kaso ku e monedanan falsu.

Banko ta atvertí públiko pa ta kouteloso ora ta aseptá un moneda di 5 florin.

Kisas ta di mas pa Banko enfatisá, ku no ta permití pa ningun persona i/òf instituto aseptá monedanan falsu. Banko ta rekomendá bo pa tuma kontakto mesora ku polis asina bo ta kere ku bo tin di haber ku un moneda falsu. Pa falsifikashon di sèn òf pago konsientemente ku sèn falsu bo por risibí un kastigu di prizòn di maksimalmente nuebe aña.

Willemstad, 12 di aprel 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: