Ministerio Públiko a disidí pa dagfar Tromp (PAP/NED)

Info OM:
Ministerio Públiko a disidí pa dagfar Tromp
Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a disidí pa persiguí Presidente di Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten (CBCS) pa froude di belasting. 
E investigashon kontra señor Emsley Tromp, yamá Saffier, a inisiá na 2016 relashoná ku informenan persistente den prensa tokante posibel malversashon finansiero kometé dor di e sospechoso. Den e kaso aki a tene vários entrada hudisial, entre otro na Banko Sentral i na kas di e sospechoso. Tambe a skucha algun testigu miéntras ku a risibí tambe dokumentashon for di eksterior. Naturalmente tambe a skucha e sospechoso mes tambe. 
E investigashon a kondusí na entre otro e sospechoso ku señor Tromp no a pone belasting na altura di tur plaka ku el a risibí entre 2006 i 2014 den kuadro di su funshon komo entrada di su ‘pensioenopbouw’. Dor di esaki pais Kòrsou i Sint Maarten a pèrdè di gana posiblemente 5.5 mion na entrada. 
E investigashon rondó di froude di belasting mientrastantu a términá i tabata motibu pa Ministerio Públiko pa tuma un desishon. Ministerio Públiko ta spera ku denter di poko dia ta bai emití e sospechoso un dagfar pa e hechonan aki. E dia ei tambe lo bira konosí ki dia e kaso den Korte ta keda tratá.  Ministerio Públiko mientrastantu a pone e sospechoso na altura di e desishon.
E investigashon pa loke ta trata e otro sospechonan ta kontinuá. Mas despues ta tuma un desishon pa loke ta trata persiguishon di esaki. 

Openbaar Ministerie besluit tot vervolging Tromp
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft besloten om de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) te dagvaarden voor belastingfraude. 
Het onderzoek tegen de heer Emsley Tromp, genaamd Saffier, is begin 2016 gestart naar aanleiding van aanhoudende berichten in de media over mogelijke financiële malversaties gepleegd door verdachte. In dit onderzoek is onder meer een aantal huiszoekingen verricht, waaronder bij de Centrale Bank en bij verdachte thuis. Ook zijn getuigen gehoord en zijn stukken uit het buitenland ontvangen. Vanzelfsprekend is ook de verdachte zelf gehoord.
Het onderzoek leidde onder meer tot de verdenking dat de heer Tromp over de periode 2006 tot en met 2014 opzettelijk niet alle inkomsten die hij vanwege zijn functie ontving ten behoeve van zijn pensioenopbouw aan de belastingdienst heeft opgegeven. Het nadeel voor het land Curaçao wordt geschat op ongeveer 5.5 miljoen Antilliaanse guldens. 
Het onderzoek naar deze verdenking is inmiddels afgerond en hierover heeft het Openbaar Ministerie nu een beslissing genomen. Het Openbaar Ministerie verwacht binnenkort de dagvaarding voor deze feiten uit te brengen, dan is ook de zittingsdatum bekend. De verdachte is over de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie geïnformeerd. 
Het opsporingsonderzoek naar de overige verdenkingen loopt door. Hier zal later een vervolgingsbeslissing over worden genomen. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: