SKAL ta organisá charla tokante formashon sosial kultural di komunidat di Rincon – SKAL organiseert lezing over de sociaal culturele ontwikkeling van Rincon

PAPIAMENTU:

SKAL ta organisá charla tokante formashon sosial kultural di komunidat di Rincon

Relashoná ku su tésis titulá: “The Forming of a Community in the Heart of the Dutch Caribbean” Señorita Julisa van Beek den koperashon ku Sekshon di Kultural, Arte i Literatura di entidat Públiko Boneiru ta presentá un charla tokante di formashon sosial-kultural di e komunidat di Rincon entre 1815 i 2010.
Pa medio di esaki SKAL kier a hasi un invitashon na pueblo di Boneiru en general i e bario di Rincon en partikular pa asistí na e charla aki djarason dia 10 di mei próksimo di 7:00pm – 9:00pm na edifisio di Museo Boneiru na Kaya Jan N.E. Craane no 34, Playa Pabou.

Despues di e charla duna pa señorita van Beek, lo tin oportunidat pa públiko presente hasi pregunta riba tópiko di su tésis.

Durante e Charla van Beek lo amplia riba e importansha di lenga di un kultura i ku ora tin kambio den e lenga di un kultura ta indikashon ku tin otro transformashonnan tambe a tuma lugá. Boneiru a dil ku hopi influensha di indjan, oropeo i afrikano.
E komunidat di Rincon ta demostrá kon un kultura krioyisá ta kapas pa sigui mobilisá elementonan kultural nobo manera lenga, religion i herensia kultural, pero asta un kultura krioyisá ta afektá pa kambio. E Resultado tin un efekto grandi riba nos mundu ku ta keda konfrontá tur dia ku fronteranan ku ta disminuyendo.

NEDERLANDS:

SKAL organiseert lezing over de sociaal culturele ontwikkeling van Rincon

In verband met haar thesis getiteld: “The Forming of a Community in the Heart of the Dutch Caribbean”.
In samenwerking met de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur (SKAL) van het Openbaar Lichaam Bonaire presenteert mw Julisa van Beek een lezing over de sociaal culturele ontwikkeling van de Rinconese gemeenschap tussen 1815 en 2010.

Door middel hiervan nodigt de SKAL de Bonairiaanse bevolking in het algemeen en de wijk Rincon in het bijzonder uit om deze lezing bij te wonen op woensdag 10 mei a.s. van 19:00 – 21:00 u. in het gebouw van de ‘Museo Boneiru’ in de Kaya Jan N.E. Craane 34 in Playa Pabou.

Na de lezing van mw van Beek zal er gelegenheid zijn voor het publiek om vragen te stellen over het onderwerp van haar proefschrift.

Tijdens de lezing zal Julisa Van Beek uitweiden over het belang van de taal van een bepaalde cultuur. Als veranderingen voorkomen in de taal van een bepaalde cultuur dan is dat een indicatie dat er zich ook andere transformaties voordoen. Bonaire heeft moeten omgaan met veel Indiaanse, Europese en Afrikaanse invloeden. De Rinconese gemeenschap laat zien hoe een gecreoliseerde cultuur in staat is om nieuwe culturele elementen zoals taal, religie en cultureel erfgoed te blijven activeren, maar zelfs een gecreoliseerde cultuur wordt beïnvloed door verandering. Het resultaat heeft een groot effect op onze wereld die dagelijks wordt geconfronteerd met vervagende grenzen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: