“Partisipa i kontribuí na un Boneiru mas salú” Konsulta èkstra di Health Study – Estudio di Salú 2017 djasabra próksimo 13 di mei – “Doe mee en draag bij aan een gezonder Bonaire” Extra spreekuur a..s. zaterdag 13 mei, Health Study 2017

“Partisipa i kontribuí na un Boneiru mas salú” Konsulta èkstra di Health Study – Estudio di Salú 2017 djasabra próksimo 13 di mei

Kralendijk – Djasabra próksimo 13 di mei e delegashon di Health Study – Estudio di Salú ta tene un konsulta èkstra pa invitadonan di 9’or di mainta te 5’or di atardi. Dia 2 di mei Health Study Bonaire – Estudio di Salú 2017 a kuminsá. Bo a haña invitashon i bo no por bini konsulta na e ora stipulá? E ora ei dia 13 di mei òf riba un di e otro dianan di konsulta bo ta kòrdialmente bonbiní.
Hasiendo uso di un selekshon for di registro sivil di Boneiru a invitá 5000 hende entre 0 i 89 aña riba nos isla pa partisipá na e Health Study – Estudio di Salú. Via pòst e 5000 hendenan aki a risibí un invitashon.
E konsulta ta kuminsá ku registrashon i firmamentu di un deklarashon di permiso. Despues ta sigui ku un kontròl médiko: midi altura, peso i preshon di sanger, kue sanger, tuma sleim di garganta i nanishi i splikashon tokante e muestra di sushi ku mester tuma na kas. Pa finalisá ta sigui un lista amplio di pregunta tokante salú. Esaki ta posibel na papiamentu, hulandes, ingles òf spañó. E investigashon hopi biaha no ta dura mas ku un ora.
Komo gradisimentu pa e partisipashon kompletu na e investigashon e partisipante ta risibí 25 dòler den forma di un tarheta di regalo (giftcard). Por usa e tarheta di regalo aki na BonDiGro, Warehouse Supermarket, Van den Tweel Supermarket, DA i Top1Toys.
Gobièrnu di Entidat Públiko Boneiru ta supliká tur hende ku a haña un invitashon, pero ku no a bini e konsulta ainda pa pasa riba un di e dianan di konsulta i partisipá na e Health Study – Estudio di Salú 2017. ‘Bo partisipashon ta un aporte importante na salú públiko di Boneiru. P’esei ta importante pa mas tantu hende posibel partisipá. Partisipá i kontribuí na un Boneiru mas salú.’
Dia di konsulta di 10’or di mainta te 8’or di anochi.
Jong Bonaire: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20 i 24 di mei
Cocari Rincon: 22 i 23 mei
Pa mas informashon tokante e Health Study – Estudio di Salú bo por bai riba http://www.rivm.nl/healthstudy. Tambe bo por tuma kontakto telefóniko riba dianan di trabou entre 8’or i 10’or di mainta ku e departamentu di Salú Públiko (GGD) na 717-2211. Por manda imeil tambe na healthstudy@rivm.nl.

“Doe mee en draag bij aan een gezonder Bonaire” Extra spreekuur a..s. zaterdag 13 mei, Health Study 2017

Kralendijk – Aanstaande zaterdag 13 mei, houdt delegatie Health Study een extra spreekuur voor uitgenodigden van 9.00 tot 17.00. Op 2 mei is de Health Study Bonaire 2017 van start gegaan. Bent u uitgenodigd, en u kunt niet op het genoemde tijdstip naar het spreekuur komen? Dan bent u op 13 mei of op de andere spreekuurdagen van harte welkom.
Aan de hand van een steekproef uit de bevolkingsregister van Burgerzaken, worden op Bonaire 5.000 duizend mensen tussen de 0 en 89 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de Health Study. Via de post hebben deze 5000 mensen een uitnodiging gehad.
Het spreekuur begint met een intake en ondertekening van de toestemmingsverklaring. Daarna volgt een medische check up: lengte-, gewicht-, bloeddrukmeting, bloedafname, keel- en neusswab afname en uitleg over de thuisafname van een ontlastingmonster. Als afsluiting volgt het invullen van een uitgebreide gezondheidsvragenlijst, dit kan in het Papiaments, Nederlands, Engels of Spaans. Het onderzoek duurt vaak niet langer dan een uur.
Als dank voor volledige deelname aan het onderzoek ontvangt de deelnemer US$25 in de vorm van een giftcard. Deze giftcard is te besteden bij BonDiGro, Warehouse Supermarket, Van den Tweel Supermarket, DA en Top1Toys.
Het bestuur van het openbaar lichaam Bonaire, vraagt aan iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, maar nog niet naar het spreekuur is geweest, om op een van de spreekuurdagen langs te komen en mee te doen aan de Health Study 2017. “Uw deelname is een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid van Bonaire. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Doe mee en draag bij aan een gezonder Bonaire”.
Spreekuurdagen van 10.00 tot 20.00 uur
Jong Bonaire: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20 en 24 mei
Cocari Rincon: 22 en 23 mei
Voor meer informatie over de Health Study kunt u terecht op http://www.rivm.nl/healthstudy, ook kunt u op werkdagen tussen 8.00-10.00 uur telefonisch contact opnemen met de afdeling Publieke Gezondheid (GGD) via 717-2211. Mailen kan ook naar healthstudy@rivm.nl

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: