Kustwacht houdt 51 ongedocumenteerden aan – Coaastguard detains 51 undocumented persons

Kustwacht houdt 51 ongedocumenteerden aan

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft vannacht, dinsdag 30 mei in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), éénenvijftig (51) ongedocumenteerden aangehouden nabij Curaçao. Twee (2) Go-fasts zijn daarbij onderschept.

Omstreeks middernacht, detecteerde de Dash-8, het maritiem patrouille vliegtuig van KWCARIB twee verdachte go-fasts, beiden ten zuidoosten van Curaçao. Één van de twee go-fasts voer richting het zuiden. Twee Super-RHIB’s en de kustwacht helikopter werden ingezet. Tevens werd een landpatrouille van de kustwacht samen met een patrouille van het KPC naar Fuik gedirigeerd en is een zoektocht ingesteld. In totaal zijn daarbij negentien (19) personen waarvan 9 vrouwen en 10 mannen aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk afgezet door een van de twee go-fasts. Alle aangetroffen personen zijn overgedragen aan het KPC. Ze hadden allemaal de Venezolaanse nationaliteit.

De twee Super-RHIB’s hebben de twee go-fasts op het water onderschept. Op één van de go-fasts die zich bevond ten zuiden van Caracasbaai, zaten dertig (30) opvarenden en op de andere go-fast die zich bevond ten zuiden van Fuik, zaten twee (2) opvarenden. Beide vaartuigen zijn opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Aldaar zijn alle personen waarvan veertien (14) vrouwen en achttien (18) mannen, allen met de Venezolaanse nationaliteit, na een veiligheidsfouillering, overgedragen aan het KPC. De zaak is verder in onderzoek.

————————

Coaastguard detains 51 undocumented persons

Early this morning on Tuesdag May 30th, The Dutch Caribbean Coastguard (DCCG) in cooperation with the Police Corps Curaçao, detained fifty one (51) undocumented people near Curaçao. Two go-fasts vessels have also been intercepted.

Early this morning around midnight, the Dash-8 the maritime patrol aircraft of the Coastguard detected two suspicious vessels south east of Curaçao. One of them was going in the southern direction. Two Super-RHIB’s from the Coastguard were immediately deployed together with the helicopter. A Coastguard land patrol together with the Police Corps was also directed to Fuik where they started a search. During this search, 19 people (9 women and 10 men) were found. They were presumably dropped off by one of the two vessels. All of them had the Venezuelan nationality and they were transferred to the Police pending deportation.

The two Super-RHIB’s intercepted the two vessels on the water. On one of them that was south of Caracasbaai, thirty (30) people were found and on the other one that was south of Fuik, two (2) people were found. Both vessels were brought up to the Coastguard pier in Parera. All of the people, fourteen (14) women and eighteen (18) men, all of the with the Venezuelan nationality, were transferred to the Police. The case is under further investigation

[wpvideo u0bK70QR]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: