Hóbennan Un Biaha Mas a Saka Kara di Boneiru den Arte di Palabra ABC / Bonairiaanse jongeren schitteren wederom in ‘Arte di Palabra ABC’

Fin di siman último na Aruba:

 

Hóbennan Un Biaha Mas a Saka Kara di Boneiru den Arte di Palabra ABC

 

Kralendijk – Wikènt último na Aruba tabatin e kompetensia Arte di Palabra ABC. Den e evento aki hóbennan den enseñansa sekundario di nos islanan Aruba, Boneiru i Kòrsou ta kompetí den deklamamentu di poesia i kontamentu di kuenta, esaki tantu original (propio) komo eksistente.

Ta bon pa menshoná ku desde a inisiá ku e kompetensia, esaki a tuma lugá tur aña na Kòrsou, loke pues ta nifiká ku pa promé bes Aruba tabata sede di e evento.

 

Tabata djabièrnè ku e delegashon boneriano konsistiendo di 11 hóben kompetidó, miembronan di Komishon Arte di Palabra Boneiru i tambe Djòni Leoneta i Timoteo Silberie den representashon di SKAL i gobièrnu di Boneiru a biaha pa Aruba.

E kompetensia Arte di Palabra ABC 2018 a tuma lugá djasabra atardi bai kue anochi na Cas di Cultura, kaminda 36 hóben repartí den vários kategoria a presentá un total di 41 obra.

 

Na final a anunsiá e siguiente resultadonan, den kual por tuma nota ku un biaha mas nos hóbennan a saka kara di Boneiru den Arte di Palabra ABC. Den mayoria di e kategorianan Boneiru a destaká sea komo ganadó òf finalista. Otronan ku apesar di no a kai den premio, a laga bon impreshon atras pa loke ta nan respektivo obra i presentashon.

 

Kategoria A: Poesia Eksistente – Klas 1 t/k 2 ​

Ganadó: Nadjelly Sumter​ – Título di poesia; Papiamentu – Outor; Djòni Leoneta

Segundo finalista: Maria Luisa Troncon – Título di poesia; Mi Arte; Outor; Nihaila Kwidama

 

Kategoria B: Poesia Original (propio) – Klas 1 t/k 2 ​

Terser Finalista: Juriella Josephia​ – Título di Poesia; Luna Mi Luna

 

Kategoria D: Kuenta Eksistente – Klas 1 & 2 ​

Promé finalista: Nadjelly Sumter​ – Título di Kuenta; Esta Un Bòmbòshi – Outor; Johnrick Anthony

 

Kategoria C: Poesia Original (propio) – Klas 3 t/k 6 ​

Segundo Finalista: Lyndon Leito​ – Titulo di poesia; ​Un Pousa Permanente

 

Kategoria F: Kuenta Original (propio) – Klas 3 t/k 6 ​

Ganadó: Sendion Balentin – Titulo di kuenta; E Yaya

Segundo finalista; Kimberly Vasquez – Titulo di kuenta; ‘E Bèrdat Konfesá Na ​Porta di San Pedro

 

Komishon Arte di Palabra Boneiru i SKAL ta gradisí un i tur ku di un òf otro forma a aportá pa por a realisá tantu e kompetensia aki na Boneiru komo e partisipashon di Boneiru den e kompetensia ABC na Aruba. Un kaluroso pabien pa tur nos hóbennan ku un biaha mas a bria i saka kara di Boneiru.

========================

Afgelopen weekend in Aruba:

 

Bonairiaanse jongeren schitteren wederom in ‘Arte di Palabra ABC’

 

Kralendijk – Afgelopen weekend vonden de ‘Arte di Palabra ABC’-wedstrijden plaats in Aruba. Bij dit evenement wedijveren Arubaanse, Bonairiaanse en Curacaose jongeren uit het voortgezet onderwijs in het voordragen van gedichten en het vertellen van verhalen, waarbij het gaat om zowel zelf geschreven gedichten en verhalen als reeds bestaande. Sinds men begonnen is met de wedstrijden hebben deze elk jaar in Curacao plaatsgevonden. Dit betekent dus dat ze dit jaar voor de eerste keer in Aruba werden gehouden.

 

Op vrijdag reisde de delegatie bestaande uit 11 jonge deelnemers, leden van de Arte di Palabra Bonaire-commissie en Johnny Leoneta en Timoteo Silberie die beiden de SKAL en het Bonairiaanse eilandsbestuur vertegenwoordigden, naar Aruba. De Arte di Palabra ABC 2018 vond zaterdagavond plaats in de Cas di Cultura, waarbij 36 jongeren, onderverdeeld in verschillende categorieën, in totaal 41 gedichten en verhalen hebben gepresenteerd.

 

Aan het eind werden de volgende resultaten aangekondigd, waaruit blijkt dat onze Bonairiaanse jongeren wederom hebben geschitterd in de Arte di Palabra ABC. In de meeste categorieën hoorde Bonaire bij de besten, als winnaar of op de tweede, derde of vierde plaats. Anderen die niet in de prijzen zijn gevallen hebben wel een goede indruk achtergelaten met hun presentatie.

 

Categorie A: Bestaand gedicht – Klas 1 – 2 ​

Winnares: Nadjelly Sumter​ – titel van het gedicht; Papiamentu – schrijver; Djòni Leoneta.

Derde plaats: Maria Luisa Troncon – titel van het gedicht; Mi Arte – schrijfster; Nihaila  Kwidama

 

Categorie B: Eigen gedicht – Klas 1 – 2 ​

Vierde plaats: Juriella Josephia​ – titel van het gedicht: Luna Mi Luna

 

Categorie D: Bestaand verhaal – Klas 1 – 2 ​

Tweede plaats: Nadjelly Sumter​ – titel van het verhaal; Esta Un Bòmbòshi – schrijver; Johnrick Anthony

 

Categorie C: Eigen gedicht – Klas 3 t/m 6 ​

Derde plaats: Lyndon Leito​ – titel van het gedicht; ​Un Pousa Permanente

 

Categorie F: Eigen verhaal – Klas 3 t/m 6 ​

Winnaar: Sendion Balentin – titel van het verhaal; E Yaya

Derde plaats; Kimberly Vasquez – titel van het verhaal; ‘E Bèrdat Konfesá Na ​Porta di San Pedro

 

De Arte di Palabra Bonaire-commissie en de SKAL danken eenieder die op een of ander manier hebben bijgedragen aan het realiseren van deze wedstrijden, zowel op Bonaire als de deelname op Aruba. Onze welgemeende felicitaties aan al onze jongeren die nogmaals hebben geschitterd voor Bonaire.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: