KONSEHO DI MUCHA DI SKOL AQUAMARIN TA YUDA KU SIGURIDAT DEN TRÁFIKO / RAAD VAN KINDEREN VAN BASISSCHOOL AQUAMARIN HELPT MEE MET VERKEERSVEILIGHEID

KONSEHO DI MUCHA DI SKOL AQUAMARIN TA YUDA KU SIGURIDAT DEN TRÁFIKO

 

Kralendijk – Resientemente miembronan di triángulo a duna un presentashon na  Skol Aquamarin, kaminda gezaghebber Edison Rijna i Joyce van der Mark di gabinete di gezaghebber a papia ku e muchanan tokante e siguiente problemanan den tráfiko: butamentu di ‘fever’, para outo riba asera i molèster di sonido duru di motosaikel . E intenshon ta pa Konseho di Mucha (Raad van Kinderen) di Skol Aquamarin bini ku solushonnan kreativo pa e problemanan aki ku ta kousa estorbo di òrden públiko i siguridat, pasobra ta huntu, hende grandi i mucha, nos por hasi nos tráfiko mas sigur.

E proyekto eskolar aki a bini pasobra serka gezaghebber tabata eksistí e deseo pa partisipá na Konseho di Mucha (Raad van Kinderen), pasobra e ta sostené e initiativa aki i ke invertí den hubentut di Boneiru. Huntu ku e sobrá miembronan di triángulo, polis i ministerio públiko, el a skohe pa un tópiko importante pa siguridat di Boneiru, esta siguridat den tráfiko. Sin un ordenansa pa tráfiko basta tempu kaba den triàngulo no ta yega masha leu den atendementu ku komportashon insigur i molèster den tráfiko. Ku e grupo TOP (programa pa desaroyo di talento) ya kaba a tuma inisiativa pa un kampaña kontra uso di alkohòl den tráfiko.

 

RAAD VAN KINDEREN VAN BASISSCHOOL AQUAMARIN HELPT MEE MET VERKEERSVEILIGHEID

 

Kralendijk – Onlangs hebben leden van de driehoek een presentatie gegeven op Basisschool Aquamarin, waar gezaghebber Edison Rijna en Joyce van der Mark van het kabinet van de gezaghebber met de kinderen hebben gesproken over de volgende problemen in het verkeer: feveren, parkeren op de stoep en geluidsoverlast door motoren. De bedoeling is dat de Raad van Kinderen van Basischool Aquamarin met creatieve oplossingen komt voor deze problemen die een verstoring van de openbare orde en veiligheid opleveren. Samen kunnen wij, volwassenen en kinderen, ons verkeer veiliger maken.

Dit schoolproject is ontstaan omdat bij de gezaghebber de wens bestond om deel te nemen aan de Raad van Kinderen, omdat hij dit initiatief steunt en wil investeren in de jeugd van Bonaire. Samen met de overige leden van de driehoek, Politie en OM, heeft hij gekozen voor een belangrijk onderwerp voor de veiligheid van Bonaire, namelijk de verkeersveiligheid. In de driehoek lukt het zonder een wegenverkeersverordening al tijden niet om verder te komen in de aanpak van onveilig gedrag en overlast in het verkeer. Met de TOP-groep is er al initiatief genomen tot een campagne voor alcoholgebruik in het verkeer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: