‘Earth Day Festival’ na Kooyman tabata tremendo éksito.

Posted by

‘Earth Day Festival’ na Kooyman tabata tremendo éksito.

Djadumingu pasá 100 mucha a partisipá ku entusiasmo na  e “Earth Day Kidsfestival’ na Kooyman su Megastorenan Zeelandia i  Jan Noorduynweg. Durante e mainta nan por a djòin tur sorto di aktividat prèt i  instruktivo ku un mensahe kla tokante medioambiente. Tambe a anunsio e ganadónan di e konkurso  di klùr di  Earth Day,  i kada mucha a bai kas ku un sertifikado di Earth Day i un stèk di sentebibu ku e mes a planta.

 Na e Earth Day festival tabatin yen kos di hasi, manera wak un pelíkula di animashon di Tooby un makaku chikitu, ku ta piki tur loke e plama nèchi nèchi, un skina pa lesa i baila, i e muchanan por a traha obra di man ku material resiklá. Ademas mayornan interesá por a buska informashon tokante aktividatnan di  GreenKidz na e mesa di informashon i por a hasi un donashon chikitu pa kontribuí na edukashon medioambiental grátis i moderno pa kada mucha na Kòrsou.

Marketing Manager Tanja Boon ta wak patras hopi satisfecho riba e dia aki.  “Nos ta haña masha importante pa duna un kontribushon na konosementu  ambiental di mucha. Ta p’esei último añanan nos a adoptá vários skol GreenKidz i a kontribuí na desaroyo di material pa lès GreenKidz. Earth Day ta un motibu pa huntu ku GreenKidz laga mucha anda aktivamente ku konsenshi ambiental na un otro manera.”

Kreadó di GreenKidz Maya Mathias: “Nos ta hopi kontentu ku Kooyman a  hasi e evento aki posibel komo un patrosinadó fiel di GreenKidz. Komo fundashon nos ke stimulá konsientisashon ambiental serka nos hubentut na un manera kreativo i interaktivo, i e festival ta pas presis den e konteksto ei. Danki na e studiantenan di promé aña di Formashon Pedagógiko pa Enseñansa di Fundeshi (‘Leraren Opleiding Funderend Onderwijs’) di UoC, participantenan di  Miss i Mister Teenagers i sekshon hubenil  ‘Interact’ di Rotary nos por a realisá e bunita evento aki.”

 

================

‘Earth Day Festival’ bij Kooyman een groot succes.

Afgelopen zondag deden 100 kinderen enthousiast mee aan het Earth Day festival in de Kooyman Megastores Zeelandia en Jan Noorduynweg. Gedurende de ochtend konden zij deelnemen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten met een duidelijke milieuboodschap. Ook werden de winnaars van de Earth Day Kleurwedstrijd bekend gemaakt en ging elk kind met een Earth Day certificaat en een zelf geplant aloë vera stekje naar huis.

 Op het Earth Day festival was van alles te doen. Zoals een animatiefilm over het aapje Tooby dat zijn rommel goed opruimt, een voorlees en danshoek en de kids konden knutselen met recycle materiaal. Geïnteresseerde ouders konden zich bovendien bij de informatietafel laten informeren over de activiteiten van GreenKidz en een kleine donatie geven om bij te dragen aan gratis en modern milieuonderwijs voor elk kind van Curaçao.

Marketing Manager Tanja Boon kijken zeer tevreden op de dag terug. “We vinden het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan het milieubewustzijn van kinderen. Daarom hebben we de afgelopen jaren meerdere GreenKidz scholen geadopteerd en bijgedragen aan de ontwikkeling van GreenKidz lesmateriaal. Earth Day was een prachtige aanleiding om samen met GreenKidz op een andere manier kinderen actief om te laten gaan met milieubewustzijn”.

GreenKidz creator Maya Mathias; ‘We zijn ontzettend blij dat Kooyman dit event als trouwe sponsor van GreenKidz mogelijk maakte. Als stichting willen we op een creatieve en interactieve manier milieubewustzijn bij onze jeugd stimuleren en daar paste dit festival perfect bij. Met dank aan 1ejaars studenten van de Leraren Opleiding Funderend Onderwijs van het UoC, deelnemers van Miss en Mister Teenagers verkiezing en de Rotary jeugdafdeling Interact hebben we dit mooie event kunnen realiseren.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.