Federashon Futbol Korsou mi lo ke informa bosnan di e ‘Caribbean Women’s Challenger’ ku lo tuma luga e siman aki.

Federashon Futbol Korsou mi lo ke informa bosnan di e ‘Caribbean Women’s Challenger’ ku lo tuma luga e siman aki.

*Update Pers: week 23 april 2018*

St. John’s-komende week zullen de Curaçaose dames senior team meedoen aan de ‘Caribbean Football Union (CFU) Women’s Challenge Series’. Het evenement is 18 april 2018 van start gegaan en vindt plaats in drie landen namelijk St. Kitts and Nevis, St. Vincent and the Grenadines and Antigua & Barbuda. De senior dames team van Curaçao zal het moeten opnemen tegen de group D landen: Guadeloupe (25 april) en host Antigua & Barbuda (27 april). De wedstrijden worden gehouden bij de Sir Vivian Richards Cricket Stadium. Staff die het team zal begeleiden zijn: Christopher Jacobus (Bondscoach), Andreas Aitatus (Ass coach), Gwensca Angelica (Materiaal vrouw) en Stanley Coffie (delegatieleider en voorzitter dames committee).

De landen zijn onderverdeeld in de volgende groepen:

Group A: St. Kitts and Nevis (hosts), St. Vincent and the Grenadines, St. Lucia and Dominica;

Group B: Jamaica (hosts), Barbados, Cuba and Turks and Caicos Islands;

Group C: Haiti (hosts), Martinique, Dominican Republic and USVI;

Group D: Antigua and Barbuda (hosts), Curacao, Guadeloupe and Montserrat;

Group E: Trinidad & Tobago (hosts), Grenada, Guyana and Suriname

Doel van dit evenement is om een leegte te vullen voor de caribische voetbalvrouwen waarbij de mogelijkheid wordt geboden door CFU dat ze competitief blijven en voornamelijk als een voorproefje voor de CONCACAF senior dames competities die dit jaar zullen plaatsvinden in de Verenigde Staten in oktober 2018. Daarvoor zullen de caribische landen in mei starten met ‘2018 Concacaf Caribbean Women’s Qualifier’ waar bekend zal worden gemaakt welke van de caribische landen doorgaan naar de competities in oktober.

Voor meer informatie en updates zie facebook pages ‘Curaçao Women’s Football’ en Federashon Futbol Korsou.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: