Energia alternativo

Siman pasa BPM (Bedrijven Platform Milieu) a tene un seminario tokante ‘ energy storage’. E oradornan di kompanianan lokal a papia tokante diferente manera pa warda energia ku a wòrdu produsí na un manera alternativo. Un sistema pa warda energia ta vooral nesesario ora ku ta produsi energia via di solo of bientu. Sistemanan ku a wòrdu presentá ta inkluí; bateria basa ku awa salu, zür, gel of un sistema di diferente plachi  i e método pa warda waterstof.

E personanan presente por a tende kon St Eustatius ta generá elektrisidat via di solo i ku esaki ta garantisá Statia 100% di energia nesesario durante dia.

No a falta e kalkulashon di kosto i rendabilidat di energia alternativo i e almasenamentu di e energia produsí.

Tur esaki ta e sigui e stap di diferente kompania i persona ku ya ta usa energia alternativo. BPM ku su afan pa stimulá mas kompania pa usa energia alternativo ta kontentu ku kada dia mas kompania ta hasi uso di esaki. BPM ta duna inisiativa na su miembronan i demas kompania lokal pa sigui informá nan mes riba desaroyonan di e tópiko aki pa asina krea nan kompania ku ta susha nos medio ambiente  kada di ménos. Pa mas informashon por bishita website di BPM: www.bpmcuracao.com.

————————————————–

Vorige week (vrijdag 20 april) heeft het BPM  (Bedrijven Platform Milieu) een erg succesvol seminar met de thema  ‘energie opslag’ gehouden. De sprekers van lokale bedrijven hebben verschillen soorten opslag besproken met presentaties over verschillende methoden om energie op te slaan. De opslag van energie is vooral nodig voor bedrijven / personen die hun eigen energie produceren via alternatieve methodes zoals, zon en wind en ook als iemand volledig off-grid wil gaan. De gepresenteerde opslag systemen waren, onder andere; baterijen die zout water, / zuur, gel bevatten of verschillende metalen mengsels en zelfs opslag voor waterstof. De aanwezigen hebben gehoord hoe heel St Eustatius gedurende de dag 100% van zijn energie uit zonnepanelen haalt. En natuurlijk waren de kosten en het rendement op de investering voor de verschillende opslagsystemen besproken.

Zo streef BPM naar haar doel om lokale bedrijven te stimuleren om telkens meer schone energie te gebruiken. Met dit seminar heeft BPM haar leden en anderen geïnformeerd over de meest actuele ontwikkelingen op het terrein van alternatieve energie en opslag. BPM vertrouwd erop dat met dit soort seminars telkens meer bedrijven en individuen overstappen naar schone energie en zo ons eiland een stuk ‘groener’ eiland wordt.

Voor aanvullende informatie over energieopslag of duurzaamheid in het algemeen, iedereen is welkom www.bpmcuracao.com te bezoeken.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: