De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisterenavond 24 april tijdens een routine controle op het vissersvaartuig, de ‘Yanah’, een man aangehouden.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisterenavond 24 april tijdens een routine controle op het vissersvaartuig, de ‘Yanah’, een man aangehouden. Het vaartuig lag op dat moment zes en een halve mijl ten zuiden van Caracasbaai. Tijdens de controle, uitgevoerd door een gecombineerde bemanning van de Kustwacht en Defensie met de FRISC Interceptors, werd de bemanning van KWCARIB ernstig verbaal bedreigd. Regelmatig patrouilleert de Kustwacht samen met de partners in de justitiële keten. In de toekomst zullen deze patrouilles vaker onaangekondigd plaatsvinden, met als doel de zichtbaarheid van de Kustwacht te vergroten. De Kustwacht hanteert bij dergelijke patrouilles een ‘zero tolerance’ beleid waar het gaat om criminele activiteiten en bedreiging van haar personeel en gaat daarbij gelijk over tot aanhouding en aangifte bij het Openbaar Ministerie. Een dergelijke werkwijze heeft een enorme preventieve werking.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: