Vanochtend om 03:55 meldde het kustwacht patrouille vliegtuig Dash, dat men een onverlicht contact zagen ter hoogte van Awa Blanku dat in de richting van Fuikbaai aan het varen was met twee (2) personen aan boord.

Posted by

Kustwacht 15092018

 

Vanochtend om 03:55 meldde het kustwacht patrouille vliegtuig Dash, dat men een onverlicht contact zagen ter hoogte van Awa Blanku dat in de richting van Fuikbaai aan het varen was met twee (2) personen aan boord. Het Rescue & Coordination Center heeft de melding van het Dash vliegtuig meteen doorgestuurd naar het nautische Steunpunt van de Kustwacht. Hierop is de Metal Shark I-03 uitgevaren naar de aangegeven locatie om het vaartuig te onderscheppen. Tegen 04:24 had de Metal Shark het vaartuig op hun radarscherm en bij aankomst op het contactpunt zag men dat het vaartuig was gestrand op de rotsen. Het vaartuig was niet te benaderen door de Metal Shark door de aanwezige rotsen. Enkele kustwachters gingen te water om het vaartuig te onderzoeken. Bij aankomst trof men elf (11) balen van vermoedelijk verdovende middelen aan boord van het vaartuig.

Het Dash vliegtuig was nog steeds aan het rondvliegen en meldde om 04:28 dat zij de twee personen in kwestie in zicht hadden op het land, op ongeveer 30 meter van waar het vaartuig was gevonden.

Na het loskrijgen van het vaartuig vanaf de rotsen is deze naar de kustwachtsteiger op Parera gesleept. Tegen 05:35 is de Metal Shark patrouille teruggekeerd naar de locatie die het Dash vliegtuig had aangegeven en zijn zij aan land gaan zoeken. Met behulp van de Dash en na een zoektocht in het mangrovebos ten oosten van Fuikbaai zijn de twee verdachte personen gevonden, aangehouden en overgebracht naar de kustwacht steiger op Parera.

Nadat de kustwacht procedures waren afgerond zijn de verdachten en de elf (11) balen overgebracht naar het politiebureau op Rio Canario waar de verdachten en de aangetroffen balen zijn overgedragen aan de autoriteiten. Het betreft een vondst van 340,66 kilo drugs

image1

image2

image3

image4

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.