Verkiezingen Bestuur CIFA Vandaag

Verkiezingen Bestuur CIFA Vandaag

 

Vanavond houdt CIFA haar jaarlijkse ALV. Daarin zal onder ander worden bepaald hoe het nieuwe bestuur er uit zal zien. De huidige voorzitter, Anuschka Cova, had er een jaar geleden al vier jaar opzitten, en heeft toen leden opgeroepen zich kandidaat te stellen voor het bestuur en het voorzitterschap. Anuschka heeft inmiddels 26 jaar ervaring in de internationale financiële wereld, in Curacao, Nederland en de Verenigde Staten, en heeft altijd geprobeerd om haar internationale ervaring en aanpak te koppelen aan haar lokale netwerk en kennis. Daarbij heeft voor haar altijd voorop gestaan dat CIFA de belangen van de sector als geheel dient te vertegenwoordigen, maar dat dat alleen kan als ook de belangen van Curacao als land worden gerespecteerd, en er rekening wordt gehouden met de voortschrijdende internationale regelgeving. Alleen door intensive informatie uitwisseling en samenwerking met de overheid, CBCS en andere belanghebbenden kunnen oplossingen worden gezocht en gevonden die door iedereen gesteund worden. Mede door die constructieve, verbindende aanpak, hebben de verschillende nauw bij CIFA betrokken ministers en het bestuur haar een jaar geleden verzocht nog een jaar aan te blijven. Dat jaar is inmiddels alweer voorbij. Dus tijdens de laatste ALV in oktober heeft ze wederom de leden opgeroepen om zich kandidaat te stellen. Nu is het dan zover, en zal er gestemd worden over de nieuwe voorzitter en over nieuwe bestuursleden; want ook Zuleika Lasten (vice-voorzitter, 19  jaar ervaring in de sector) heeft het einde van haar termijn bereikt en Vishal Oedjaghir verlaat de board. Er waren twee kandidaten die interesse hadden om Voorzitter te worden en vier die interesse had om in het bestuur te komen. Het bestuur heeft uitgebreid met de kandidaten gesproken, en heeft zowel nieuwe bestuursleden als een nieuwe voorzitter voorgesteld; Giovanny Pieternelle van NIB. Het bestuur heeft met een ruime meerderheid (6 tegen 2 stemmen) voor hem gekozen om dat hij de juiste ervaring en het juiste profiel heeft om CIFA de komende jaren te leiden. Giovanny is een financieel dealmaker uit de bancaire sector, die in staat is om de verschillende disciplines en belangen in de sector te balanceren, en hij is een diplomatieke bruggenbouwer, die de relaties binnen CIFA en tussen CIFA en haar belangrijkste gesprekspartners (overheid, CBCS, OECD, EU, FATCA, etc.) kan onderhouden en uitbouwen. Hij heeft als bestuurslid van CIFA al laten zien dat zijn persoonlijkheid de juiste is om de leiderschap, objectiviteit en verbindingskracht die een voorzitter nodig heeft in te brengen. Het bestuur vertrouwt erop dat het de juiste keuze heeft gemaakt en dat de CIFA-leden het advies zullen volgen, zoals gebruikelijk. Anuschka Cova  en Zuleika Lasten zullen gemist worden door hun drijfveer, inzet, tijd en professionaliteit, maar blijven actief in de sector.

CIFA Logo_Horizontal copy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: