Aspirantenan di CUR- I ARUMIL ta finalisa FINEX pa prome biaha den Fort Amsterdam Aspirant CUR- en ARUMIL’ers sluiten FINEX voor het eerst af in Fort Amsterdam

Aspirantenan di CUR- I ARUMIL ta finalisa FINEX pa prome biaha den Fort Amsterdam
Aspirant CUR – en ARUMIL’ers sluiten FINEX voor het eerst af in Fort Amsterdam

PAP/NL
Aspirantenan di CUR- I ARUMIL ta finalisa FINEX pa prome biaha den Fort Amsterdam. Den e periodo di 15 te ku 18 di aprel benidero, Milisia di Kòrsou i di Aruba ta finalisa nan formashon militar ku un ehersisio final, jama final exercise (FINEX).
Tradishonalmente FINEX ta wordu klausura ku un marcha final di 25 kilometer ku nan equipage personal i arma. Djaweps 18 di aprel ta e dia ku pa tradishon ta jama bon bini ku un aplauso di esnan presente, na e kusistanan ku a pasa e kurso ku eksito. Esaki ta tuma luga pa prome biaha na un sitio publiko, pa ser eksakto riba e plenchi di Fort Amsterdam.

Van 15 tot en met 18 april aanstaande, sluit de basisopleiding van de Curaçaose en Arubaanse Militie af met een eindoefening, ook wel final exercise (FINEX) genoemd.
Traditioneel wordt de FINEX afgesloten met een eindmars van 25 kilometer met hun persoonlijke uitrusting en wapen. Donderdag 18 april is het traditioneel binnen klappen van de geslaagde cursisten. Dit gebeurt voor het eerst in het openbaar, namelijk op de binnenplaats van Fort Amsterdam.
Pa 08:35 or e kursistanan ku a finalisa e kurso ku eksito ta marcha via di Breedestraat i Brionplein i ta pasa riba brừg di ponton bai Fort Amsterdam. Di 09:15 or te 10:00 or e seremonia ta tuma luga riba e plenchi di Fort Amsterdam. Den oktober 2018, 30 hoben a insisia e formashon militar. Despues di un formashon intensivo di diesun luna, djaweps 22 kursista lo marcha riba brừg di ponton.

Om 08:35 marcheren de geslaagde cursisten via de Breedestraat en Brionplein over de Pontjesbrug naar Fort Amsterdam. Van 09:15 tot 10:00 vindt de ceremonie plaats op de binnenplaats van Fort Amsterdam. In oktober 2018 zijn 30 jongens begonnen aan de opleiding tot milicien. Na een intensieve opleiding van ruim elf maanden marcheren er donderdag maximaal 22 cursisten op de pontjesbrug.
EMV
E formashon elementar militar ta un formashon basiko ku un durashon di diesun luna. E prome fase ta e formashon elementar. Aki e base skills & drills na e nivel individual ta para sentral. E milisia den formashon ta siña entre otro rangonan i outoridatnan i tambe yuda nan mes i nan kopaňeronan. Ademas nan ta wordu forma den disiplina i kon ta huza armanan militar. For di e fase aki e stap ta wordu hasi pa ehersisionan di bataya. E terser i ultimo fase ta konsisti di vigilansia i seguridat

De Elementaire Militaire Vorming (EMV) is een basisopleiding die elf maanden duurt. In de eerste fase is de elementaire vorming. Hierin staan de basis skills & drills op het individuele niveau centraal. De miliciens in opleiding leren onder andere rangen en standen en Zelf-Hulp-Kameraden-Hulp. Daarnaast wordt hun de militaire discipline bijgebracht en worden de jongens onderricht in het gebruiken van militaire wapens. Vanuit deze fase wordt de stap gemaakt naar de gevechtsopleiding. De derde en laatste fase bestaat uit beveiligen en bewaken.

FB_IMG_1554840644564

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: