Taakstraffen en geldboetes voor medewerkers Bureau Rijbewijzen

Taakstraffen en geldboetes voor medewerkers Bureau Rijbewijzen

 

Willemstad – Dinsdag 9 april 2019 heeft het Gerecht in Eerste Aanleg uitspraak gedaan in de strafzaken tegen vijf van de zes verdachten in de zaak genaamd “Kaya”. Het gaat hierbij om drie medewerkers van het Bureau Examen en Afgifte Rijbewijzen (BEAR), het voormalig hoofd van die organisatie en twee bemiddelaars. De verdachten worden ervan beschuldigd dat zij tegen betaling rijbewijzen hebben (laten) afgegeven aan personen die geen rij-examen hadden afgelegd en aan andere personen die geen recht hadden op een rijbewijs van Curacao. De twee bemiddelaars brachten tegen betaling “klanten” aan die op deze wijze illegaal een rijbewijs wilden krijgen.

Vanochtend heeft de rechter uitspraak gedaan in vijf van de zes zaken. In deze vijf zaken ging het om bekennende verdachten. De medewerkers van het bureau rijbewijzen hebben elk een werkstraf gekregen van 140 uur, een voorwaardelijke boete van Naf. 2.500,– en een ontzegging om gedurende drie jaar enig ambt bij de overheid te bekleden.

Een bemiddelaar heeft een werkstraf gekregen van 100 uur, plus een voorwaardelijke boete van Naf. 2.500,–. De andere bemiddelaar, die een slechte gezondheid heeft, kreeg een voorwaardelijke taakstraf plus een onvoorwaardelijke boete van Naf. 2.500.–.

De rechter heeft verdachten voorgehouden dat als de strafzaak niet al zo lang had gelegen (de feiten dateren van 2012-2013) zij een onvoorwaardelijke gevangenisstraf zouden hebben gekregen.

De zesde verdachte, het voormalig hoofd van BEAR, ontkent de beschuldigingen. In zijn zaak doet de rechter uitspraak op 29 april 2019.

korte

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: