TIM DI KALAMIDAT DI ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU TA PARA KETU NA KUIDO DESPUES DI KALAMIDAT

TIM DI KALAMIDAT DI ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU TA PARA KETU NA KUIDO DESPUES DI KALAMIDAT

 

Kralendijk – Durante un entrenamentu ku a tuma lugá resientemente Entidat Públiko Boneiru a para ketu na kuido despues di un kalamidat. E entrenamentu tabata riba inisiativa di e kordinadó di kalamidat Sekretario Insular Nerry Gonzalez. Den práktika ta resultá ku kuido posterior ta haña un ròl mas i mas importante na momentu di kalamidat. Ta trata e ora ei di por ehèmpel di famianan ku a keda tras i tur otro grupo ku direktamente òf indirektamente a keda afektá pa un kalamidat, inkluso e personanan ku ta duna asistensia. E entrenamentu a tuma lugá di 1 te ku 5 di aprel i tabata bou di guia di William Cuijpers di Cuijpers Consultancy i Rob Spijkers. Ku regularidat Entidat Públiko Boneiru ta organisá kursonan di rekapasitashon pa tur grupo ku ta duna asistensia ku na momentu di un eventual kalamidat ta keda aktivá. Entre otro gezaghebber Edison Rijna, kordinadó di kalamidat Gonzalez, kuerpo di bombero, polis, servisionan di ousilio médiko i Krus Kòrá a partisipá na e entrenamentu. Riba e potrèt por mira e kursistanan na momentu di deliberashon tokante un situashon di den práktika.        

 

RAMPENTEAM OLB STAAT STIL BIJ NAZORG CALAMITEITEN

 

Het Openbaar Lichaam Bonaire, OLB, heeft in een recente training voor alle betrokken hulpdiensten stilgestaan bij de nazorg bij een calamiteit. De training was op initiatief van rampencoördinator Eilandsecretaris Nerry Gonzalez. In de praktijk blijkt dat nazorg een steeds belangrijkere rol krijgt bij calamiteiten. Het gaat dan om bijvoorbeeld de nabestaanden en alle andere groepen die door de ramp direct of indirect zijn getroffen, inclusief hulpverleners. De training vond 1 tot en met 5 april plaats en stond onder leiding van William Cuijpers van Cuijpers Consultancy en Rob Spijkers. Het OLB organiseert regelmatig opfriscursussen voor alle hulpgroepen die bij een eventuele calamiteit worden ingeschakeld. Aan de training namen onder de andere gezaghebber Edison Rijna, rampencoördinator Gonzalez, de brandweer, politie, medische hulpdiensten en het Rode Kruis deel. Op de foto zijn cursisten tijdens de bespreking van een casus te zien.

1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: