HNO ta informá riba prosedura di destaho públiko pa ekipo médiko, ICT i mobilario pa Curaçao Medical Center. /

HNO ta informá riba prosedura di destaho públiko pa ekipo médiko, ICT i mobilario pa Curaçao Medical Center.

 

WILLEMSTAD – Ku apertura di Curaçao Medical Center na bista pa final di 2019, Hospital Nobo Otrobanda ta konsiderá importante pa duna informashon riba e sistema i proseduranan standarisá di destaho públiko pa e kompra di totalidat di ekipo i mobilario di  pa Kòrsou su hospital nobo. E proseduranan pa destaho públiko ta stipulá den e akuerdo di Maneho (“Beheersovereenkomst”) manera a keda stipulá pa Pais Kòrsou na 2011 i akordá ku SONA / Berenschot. SONA i despues Hospital Nobo Otrobanda Transitie en Exploitatie lo mester atené nan mes na e proseduranan akí ora ta adkeri inventario pa hospital nobo.

E totalidat di e inventario pa hospital ta enserá: 1. Inkorporashon di ekipo médiko fiho. 2. Inkorporashon di ekipo médiko mobil. 3. Inventario médiko. 4. Sobra inventario ku ta inkluí kamanan di hospital, e mobilario, restorant i aparato pa kushina i aparato pa limpiesa. 5. E totalidat di ekiponan di teknologia di informashon ICT, entre kua e “Health Information Exchange” (HiX), e fail elektróniko di pashènt i sobra atributonan manera servernan, kompiuter, ‘software’ pa sostené e programanan di e prosesonan primario i sekundario di e outomatisashon i di ofisinanan di Curaçao Medical Center. E Akuerdo di Maneho ta stipulá tambe algun eksigensia ku na tur momentu mester keda tené na konsiderashon: 1. E sistema ku lo keda adkeri mester kumpli ku stipulashonnan di destaho públiko di Union Oropeo. 2. E konekshon entre e kalidat i durabilidat mester ta den konkordansia ku e presupuesto disponibel. Ademas e akuerdo di maneho ta  stipulá algun kriterio ku mester kumpli kune manera: 1. “Proven Technology” (aparatonan ku teknologia ku a proba nan mes). 2 Kontinuidat di kuido. 3. Kontinuidat di operashon i 4. Kompra di inventario serka e produktor di esaki, pa asina alkansá mas tantu inventario ku e presupuesto disponibel.

Kòrsou no konosé produktornan lokal di ekipo médiko fiho (VMI), ekipo médiko mobil (LMI) i Inventario médiko. Si hasi uso di agentenan intermediario ku tambe lo mester buska e ekipo i mobilario for di eksterior, i no nesesariamente direkto serka e fabrikante di e inventario, esaki lo a trese gastunan adishonal di 20% te ku 40% kune. Esei lo a nifiká 10 pa 20 mion dòlar adishonal, riba e presupuesto total disponibel di 50.4 mion dollar.

E proseso pa realisá e destaho públiko pa kompra di ékipo i mobilario por keda resumí di e siguiente forma: 1. Rekonosé e merkado serka potensial produktornan di inventario. 2. Selektá e ofertanan ku a resaltá. 3. Petishon pa ofertanan indikativo serka e produktornan selektá. 4. Siguí pa un asina yamá “Best and Final Offer” (BAFO). Konforme e prosedura menshoná, SONA I HNO ya a realisá ku éksito 19 for di un total di 30 destaho. Esaki den e espasio finansiero presupuestá. E sobra 11 destahonan pronto lo keda finalisá. Tin vários kompania lokal ku tambe a gana e destaho a base di un BAFO i ku a keda selektá entre otro pa e áreanan di ICT, inventario pa restorant i kushina i tambe di limpiesa. Pa ICT un total di 10 empresa lokal a i/òf ta prepará pa entregá e ret di ICT, ‘hardware’, ‘software’, ekiponan adishonal, ret di telefòn, servisio di data i internet (inkluso wifi), ‘infotainment’ di pashènt i aporte na e ret di fibra óptiko. Aktualmente tin un destaho den proseso pa adkeri portofon pa komunikashon.Un empresa lokal a gana e BAFO pa entrega di ekipo di limpiesa. Un otro kompania lokal a gana e BAFO pa entrega di mobilario i ékipo di restorant i kushina.

Willemstad, 17 di aprel 2019


 

HNO informeert over aanbestedingsprocedure omtrent de inrichting en ICT voorzieningen voor het Curaçao Medical Center.

WILLEMSTAD – Met de opening van het nieuwe ziekenhuis eind 2019 in het vooruitzicht, acht Hospital Nobo Otrobanda het van belang informatie te verschaffen omtrent de verwerving systematiek en de standaard aanbestedingsprocedures die zijn gevolgd voor aanschaf van de volledige inrichting van het Curaçao Medical Center. De aanbestedingsprocedures zijn vastgelegd in het Beheersovereenkomst zoals bepaald door Land Curaçao in 2011 en overeengekomen met SONA/Berenschot. SONA en later Hospital Nobo Otrobanda Transitie en Exploitatie hebben zich te houden aan deze richtlijnen met betrekking tot aankoop van de inventaris voor het nieuwe ziekenhuis.

Onder algehele ziekenhuis inventaris wordt verstaan: 1. Vaste Medische Inrichting (VMI). 2. Losse Medische Inrichting (LMI), 3. Medische Inventaris (INV). 4. Overige inventaris (overige INV), waaronder ziekenhuisbedden, los meubilair, restaurant en keuken apparatuur, schoonmaak apparatuur en 5. De ICT voorzieningen waaronder het Ziekenhuis Informatie Systeem (HiX), het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en overigen, zoals servers, computers, software ter ondersteuning van het primaire en secundaire proces en kantoorautomatisering van het nieuwe ziekenhuis. Het beheersovereenkomst schrijft voort een aantal vereisten: de verwerving systematiek moet voldoen aan de geldende aanbestedingsrichtlijnen van de Europese Unie. Het verband tussen kwaliteit en toekomstbestendigheid in relatie tot de beschikbare financiële middelen moet te allen tijde in acht worden genomen. Verder zijn een aantal criteria vastgesteld zoals: “proven technology”, continuïteit zorg, duurzaam operationieel, inzet lokale capaciteit, “expert driven” en wervingen voor de algehele inrichting direct bij de bron om het maximale te halen uit de beschikbare begroting.

Voor Vaste en Losse Medische Inrichting en Medisch Inventaris kent Curaçao geen lokale producenten. Gebruik maken van tussenagenten, die het benodigde inrichting ook uit het buitenland – niet perse bij de bron – zou hebben gehaald, had naar schatting geleid tot tussen de 20% en 40% hogere kosten. Wat 10 tot 20 miljoen dollar extra op de totaal vooraf beschikbare begroting van 50.4 miljoen dollar betekent. Het aanbestedingsproces van aanschaf inrichting verloopt in het kort als volgt: 1. Marktverkenning bij potentieele leveranciers. 2. Selectie leveranciers. 3. Indicatieve offerte bij geselecteerde leveranciers en 4. “Best and Final Offer” van geselecteerde leveranciers (BAFO). Tot nu toe hebben SONA en HNO een verwervingsproces doorlopen waarbij van de 30 verwervingen er 19 op deze wijze succesvol en binnen het vooraf bepaald beschikbare investeringsbudget zijn gerealiseerd. De 11 resterende verwevingen zullen spoedig worden afgerond. Ook lokale bedrijven hebben BAFO gewonnen en zijn geselecteerd voor onder andere ICT, restaurant en keuken apparatuur en ook schoonmaak aparatuur. Voor ICT is er sprake van 10 lokale bedrijven die ict-netwerk, hardware, software, randapparatuur, telefonie, data dienstverlening, draadloos netwerk (wifi), internet, patiëntinfotainment, ondersteuning aanleg glasvezel netwerk hebben geleverd. Momenteel loopt er een wervingsproces voor portofoons. Voor schoonmaak aparatuur heeft één lokaal bedrijf de BAFO gewonnen en voor het leveren van restaurant en keuken apparatuur een ander lokaal bedrijf.

Willemstad, 17 april 2019

5a38e187491600000145f734_logo

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: