FRED Beurs in aantocht /

FRED Beurs in aantocht


Op 11 en 12 mei vindt voor de 7e keer de FRED Beurs plaats in Rotterdam; de Flinx Recruitment Expo Dutch Caribbean (FRED). De FRED is sinds 2012 hét toonaangevende netwerk- en recruitmentplatform dat de eilanden verbindt met Antilliaanse en Arubaanse studenten en young professionals in Nederland. Vaste lokatie is inmiddels het World Trade Center (WTC) in het centrum van Rotterdam. Het event stelt werkgevers in de gelegenheid vanuit een eigen stand kennis te maken met toekomstige werknemers. En omgekeerd, studenten en young professionals zich te laten oriënteren op werkmogelijkheden op de eilanden.

Noodzaak
De Arubaanse ondernemer Tristan Every en Curaçaoenaar Quincy Sintiago organiseren de Fred al vanuit hun studententijd in Rotterdam. Tristan legt uit waarom ze het ook dit jaar weer organiseren, naast hun andere drukke banen: “Ondanks of misschien juist vanwege de economische tegenwind op de eilanden, vinden wij het onze plicht om dit platform te bieden. Het is echt nodig om ‘onze’ professionals terug te halen uit Nederland om de economieën verder te stimuleren.”

WeConnect
Ook dit jaar is er samenwerking gezocht met WeConnect, een organisatie die zich vanuit Nederland inzet om studenten en young professionals aan een baan, traineeship of stage te helpen back home. Zakelijk leider Tanja Fraai: “Wij steunen de FRED 100% en realiseren ons dat we samen sterk staan omdat we hetzelfde doel nastreven; bringing brains back. We mobiliseren ons hele WeConnect netwerk aan werkgevers en werknemers om te komen die zaterdag de 11e mei. We organiseren een eigen workshop met diverse bedrijven als Ictual en Kooyman en ik zal plenaire paneldiscussies leiden. Het wordt een heel mooi en uniek event, weten we uit ervaring!”

Organisaties
De verwachtingen zijn hoog; met al ruim twintig aangemelde bedrijven hoopt organisator Tristan Every op ruim vijfhonderd gasten. Tristan: “De laatste jaren zien we een toename in het aantal bedrijven vanuit Aruba die meedoen en dit ligt aan de slag die bedrijven willen maken op het gebied van innovatie en technologie. Dat zijn de vacatures die steeds meer in trek zijn.” Verder zijn de branches weer divers; zowel uit de medische, als de juridische, financiële en technologiehoek komen organisaties over van de eilanden. Met nog een aantal weken te gaan toont de organisator zich vrij optimistisch. “Er zijn altijd organisaties die zich last minute melden; dat is jammer voor hun PR in aanloop naar de FRED maar we verwelkomen ze graag. Er is altijd wat voor iedereen!”

 

Programma
Net als vorig jaar zal op de FRED een uitgebreid centraal programma worden aangeboden op een groot podium in de centrale hal. Centrale thema’s zijn; de economieën van Aruba, Curaçao en Bonaire en de vraag waar de kansen liggen op korte en langere termijn. Ook zal er een paneldiscussie met werkgevers worden georganiseerd.

Behalve de banenbeurs op zaterdag 11 mei met de aanvullende panels, sprekers en presentaties, kunnen werkzoekenden op zondag 12 mei in aanmerking komen voor een gesprek met een potentiële werkgever. Maak kans door je aan te melden op de website, www.fredexpo.com.


 

FRED Expo underway


On May 11th and 12th the seventh edition of FRED Expo will take place in Rotterdam; the Flinx Recruitment Expo Dutch Caribbean (FRED). Since 2012, FRED has been the recruitment and networking event for connecting the islands with Antillean and Aruban students and young professionals in The Netherlands. FRED’s home base has always been the World Trade Center (WTC) in the heart of Rotterdam. The event gives Caribbean employers the opportunity to meet potential future employees face-to-face. And in turn, the students and young professionals get the chance to learn more about career opportunities on the islands in person.

Necessity
The entrepreneurs Tristan Every from Aruba and Quincy Sintiago from Curaçao Quincy Sintiago started FRED back when they were students themselves. Tristan explains why they still organize FRED while having busy jobs of their own: “Despite, or maybe even because of, the adverse economic conditions of the islands, we believe it is our duty to continue to offer this platform. It’s extremely necessary to bring back ‘our’ professionals to the islands to further stimulate the economy here.”

WeConnect
This year FRED is once again partnering up with WeConnect, an organization situated in The Netherlands that helps students and young professionals to secure a job, traineeship or internship back home. According to their Business Leader Tanja Fraai: “We support and back FRED 100%, since we’re both working towards the same goal, bringing back brains. We encourage our entire network of both employers and employees to be present at the Expo on Saturday, May 11th. WeConnect will be there as well, I myself will be moderating several panel discussions on the main stage. Together with several companies, such as Ictual and Kooyman, we’ll also be holding a workshop. It is truly going to be a unique and inspiring event, and I’m speaking from experience!”

Organizations

The expectations are high; with over 20 participating companies, Tristan expects over 500 participants to be there. According to him: “In the last few years we’ve seen quite an increase in participation from Aruban companies. This is due to the strides these companies are making in the direction of innovation and technology. We can really see that from the vacancies they have available.” The sectors being represented at FRED are once again quite diverse: medical, legal, financial, and tech companies from the islands will all be present. With only a couple of weeks to go, the organizers are feeling optimistic. “There are always companies that sign up at the last minute; they may get a bit less PR exposure, but they’re definitely welcome!”

Program
Just as in the last edition, FRED will have a diverse program of speakers and panels on the main stage. The topics that will be covered range from the economies of the Aruba, Bonaire, and Curaçao, to the questions of short- and long-term opportunities on the islands. Both invited guests as well as company representatives will be participating in the main stage program.

Besides the speakers, workshops, presentations, and the job fair itself on May 11th, FRED also gives companies the opportunity to hold interviews on May 12th. Candidates can be invited by participating companies to come by for an interview, whether it’s to get to know each other or for an actual opening that they have. Register for free on the website to participate at FRED and even have the chance to be invited for an interview: www.fredexpo.com.

FRED PR foto

 

Persbericht FRED (NL)-page-001Persbericht FRED (NL)-page-002

Persbericht FRED Expo (ENG)-page-001Persbericht FRED Expo (ENG)-page-002

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: