CURACAO MIXED MARTIAL ARTS FEDERATION IN SINGAPORE “CURACAO KAN MEEDOEN AAN WERELD KAMPIOENSCHAPPEN”

CURACAO MIXED MARTIAL ARTS FEDERATION IN SINGAPORE “CURACAO KAN MEEDOEN AAN WERELD KAMPIOENSCHAPPEN”

SINGAPORE – Curacao Martial Arts Federation (CUMAFE) was 14 tot en met 18 mei in Singapore voor een internationale conferentie op uitnodiging van de Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA) en ONE Championship, een van de grootste MMA-promotors in de wereld, voor de ontwikkeling van de sport. Er waren rond de 75 landen aanwezig, waaronder landen uit de Cariben, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Midden-Oosten, Europa, Afrika, Azië en Oceanië.

Gideon Jonker was namens CUMAFE afgereisd naar Singapore en blikt terug op een zeer vruchtvolle week, waarbij nieuwe contacten gelegd zijn om de sport op zowel Curacao als in de wereld te ontwikkelen. Mede doordat ONE Championship een lange termijn samenwerkingsverband is aangegaan met GAMMA, om o.a. als doel het Amateur Mixed Martial Arts een olympische sport te maken, heeft GAMMA een zeer sterke financiële partner om dit te realiseren.

GAMMA’s voorzitter Alexander Engelhardt heeft tijdens de conferentie aangegeven dat het op dit moment nog niet van belang is of er een land wel of geen Olympische status heeft. “Dat is een hele goede ontwikkeling, want op die manier kan ook Curacao meedoen met wereldkampioenschappen onder de Curaçaose vlag.”, aldus Gideon Jonker. “Een ander voordeel zal zijn, dat dergelijke toernooien gepaard zullen gaan met de hoogste veiligheidsnormen voor de atleten, wat een zeer belangrijk aspect is bij Olympische sporten voor het Olympisch committee.

Tijdens diverse paneldiscussies en presentaties heeft Gideon Jonker kunnen waarnemen dat MMA met name in Azië een zeer grote groei heeft doorgemaakt. Een groot voordeel is dat er in Azië een grote populatie aanwezig is, maar door de huidige technologieën kan ook Curacao daarvan profiteren. Steun van de overheid is wel belangrijk, en hij hoopt dat het vertrouwen vanuit de overheid zal komen. “Ook in Singapore is er medewerking vanuit de overheid, wat erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat de sport zich snel kan ontwikkelen, maar de eerste stappen zullen bij CUMAFE liggen om deze lijn en samenwerking met GAMMA voort te zetten.”

Het eerstvolgende WK zal in November zijn en dit jaar is Singapore het gastland en de bedoeling is wel dat Curacao daarbij aanwezig zal zijn.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: