Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 20 juni 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 20 juni 2019.

Opgesteld op: woensdag 19 juni 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR RUWE ZEE 

Weer:
 Vandaag licht tot half bewolkt en vrijwel droog met een stevige wind. Morgenochtend, tijdelijk meer bewolking met kans op een plaatselijke bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 31 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 26 ̊C.
Zonsopgang is om 06:12 uur en zonsondergang om 19:02 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Overdag af en toe krachtig tot hard in uitschieters; windkracht 6 tot 7 (40 tot 61 km/uur, 22 tot 33 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave bevond zich vanochtend nabij onze omgeving en trekt verder in westelijke richting weg. Een volgende tropical wave bevond zich vanochtend nabij Trinidad en trekt eveneens in westelijke richting. Hierdoor zal ook in de komende 24 uur tijdelijk meer bewolking over onze regio trekken. Plaatselijk zullen dan af en toe buien tot ontwikkeling komen op ons eiland, voornamelijk gedurende de komende nacht en morgenochtend. Verder zal de wind gedurende de komende dagen krachtig tot mogelijk hard blijven.

Zee condities: Vrij rustig tot vrij ruw met golfhoogtes tussen 1 en 2.5 meter (3 tot 8 voet). De hoogste golven zullen aan de noordkust voorkomen. Vanwege de vrij ruwe zee blijft een voorzorgsmededeling (Code Geel) van kracht tot nader order. Zwemmers en opvarenden van kleine boten dienen zich niet ver uit de kust te begeven.

Significante tropische weersystemen: Geen.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Licht tot half bewolkt met kans op een ochtendbui.

Meteoroloog: Rombley.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: