KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

DINAMISMO NOBO NA BONAIRE INTERNATIONAL AIRPORT  / NIEUW ELAN BIJ BONAIRE INTERNATIONAL AIRPORT 

DINAMISMO NOBO NA BONAIRE INTERNATIONAL AIRPORT 

Kralendijk– E siman aki diputado Tjin Asjoe a hasi un bishita di trabou na Bonaire International Airport (BIA). El a haña un rekorido na BIA i banda di esei el a papia ku e direktor interino nobo Jos Hillen tokante algun asuntu importante relashoná ku futuro di nos èrpòrt. Tjin Asjoe a hasi uso di e bishita di trabou pa splika señor Hillen tokante su vishon pa loke ta trata desaroyo di BIA. Pa diputado Tjin Asjoe desaroyo di Boneiru komo ‘Blue Destination’ ta sentral den esaki. ‘Nos ta hopi kontentu di por yama señor Jos Hillen bon biní komo direktor interino di nos èrpòrt i nos tin tur konfiansa ku konhuntamente nos por bai konstruí un Boneiru kaminda finalmente tur habitante di Boneiru por bai hiba un mihó bida i kaminda por ofresé nan mas posibilidat. Den esaki nos èrpòrt, komo promé punto di kontakto pa un turista na Boneiru, ta hunga un ròl importante’.

Ku nombrashon di un hunta di komisario i un direktor interino nobo a surgi un dinamismo nobo na BIA. Pa e motibu ei ta bini tambe un distansia apropiá entre Kolegio Ehekutivo i BIA, manera e kódigo di ‘corporate governance’ ta preskribí. Tjin Asjoe ta anhelá un bon koperashon entre Kolegio Ehekutivo i BIA i a indiká di ta duna importansia na atendé na e mes un manera ku e otro kompanianan anónimo di gobièrnu riba término kòrtiku.

Durante e kombersashon señor Hillen a bisa ku mantenshon primario di nos èrpòrt tin un prioridat sumamente haltu i ku un atendimentu seif ku tráfiko aéreo ta para sentral. Banda di esei e ke ta hopi involukrá den stimulá i inisiá konekshonnan aéreo nobo. ‘Siguridat ta bini na promé lugá serka nos i banda di esei nos ke desaroyá un èrpòrt atraktivo pa tantu nos klientenan komo e trahadónan den nos organisashon. Pa nos esaki ta di gran importansia pa for di nos èrpòrt nos por fasilitá e vishon di Blue Destination mas optimal posibel’, sigun Hillen. Banda di esei den e temporada binidero e lo bai okupá su mes ku solushonnan sostenibel riba tereno di medio ambiente i uso di energia, i planifikashon i realisashon di ampliashon di  infrastruktura di BIA. Pa Hillen un bon sinkronisashon i relashon ku tur ‘stakeholder’, manera mundu empresarial, habitantenan di Boneiru, gruponan di interes, organisashonnan di aviashon i ministerionan na Hulanda ta di importansia den esaki. Na luna di yüni señor Hillen a haña nombrashon i entrante 1 di yüli el a kuminsá ku su ròl nobo komo direktor interino di BIA.           

NIEUW ELAN BIJ BONAIRE INTERNATIONAL AIRPORT 

Kralendijk–  Gedeputeerde Tjin Asjoe is deze week op werkbezoek geweest bij Bonaire International Airport (BIA).  Hij heeft een rondleiding gekregen op de luchthaven en daarnaast met de nieuwe interim directeur Jos Hillen gesproken over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot de toekomst van het vliegveld. Tjin Asjoe heeft het werkbezoek gebruikt om zijn visie voor de ontwikkeling van BIA aan de heer Hillen toe te lichten. Voor hem staat hierin de ontwikkeling van Bonaire als ‘Blue Destination’ centraal. “Wij zijn erg blij de heer Jos Hillen als interim-directeur van het vliegveld te hebben mogen verwelkomen en hebben er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk kunnen gaan bouwen aan een Bonaire waar uiteindelijk alle inwoners van Bonaire een beter leven gaan leiden en meer mogelijkheden aangeboden krijgen. Hierin speelt de luchthaven, als eerste contactpunt voor de toerist op Bonaire, een belangrijke rol”.

Met het aanstellen van een nieuwe raad van commissarissen en interim directeur is er een nieuw elan bij BIA ontstaan. Hierdoor komt er ook een gepaste afstand tussen het bestuurscollege en BIA zoals de code ‘corporate governance’ dat voorschrijft. Tjin Asjoe kijkt uit naar een goede samenwerking tussen het Bestuurscollege en BIA en geeft aan belang te hechten om de andere overheids NV’s op korte termijn op dezelfde wijze aan te pakken.

De heer Hillen gaf tijdens het gesprek aan dat het primaire onderhoud van het vliegveld een zeer hoge prioriteit heeft en een veilige afwikkeling van het luchtvaartverkeer centraal staat. Daarnaast wil hij een betrokken rol spelen in het stimuleren en initiëren van nieuwe luchtvaartverbindingen. “Veiligheid staat voor ons voorop en daarnaast willen we een aantrekkelijke luchthaven ontwikkelen voor zowel de klanten als medewerkers binnen de organisatie. Dit is voor ons van groot belang om de visie van een Blue Destination zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren vanuit het vliegveld”, aldus Hillen. Daarnaast zal hij zich aankomende tijd bezig gaan houden met duurzame oplossingen op het gebied van milieu en energieverbruik en de planvorming en realisatie van de uitbreiding van de luchthaveninfrastructuur. Voor Hillen is daarbij een goede afstemming en relatie met alle stakeholders zoals het bedrijfsleven, de inwoners van Bonaire, belangenpartijen, luchtvaartorganisaties en de ministeries in Nederland van belang. De heer Hillen is in juni benoemd en per 1 juli van start gegaan met zijn nieuwe rol als interim directeur van BIA. 

 

 

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: