Kustwacht coördineert reddingsactie nabij Aruba

Kustwacht coördineert reddingsactie nabij Aruba
Het Redding en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving op donderdag 3 september een melding van het onderzoekersvaartuig de ‘Carlitos’ dat ze op drift waren op ongeveer 10 mijl ten zuid oosten van Aruba. Er zaten 11 personen aan boord.
De Dash 8, het patrouillevliegtuig van de Kustwacht was gelijk ingezet om de ‘Carlitos’ te lokaliseren. Nadat zij gevonden was, is de hulp ingeroepen van het motorvaartuig ‘Joana’ dat in de buurt voer. Een Super-RHIB van Kustwachtsteunpunt Aruba rukte ook uit om assistentie te verlenen. Beide vaartuigen waren snel ter plekke. Doordat de ‘Carlitos’ veel te groot was voor de ‘Joana’ om te slepen, nam de SR de opvarenden aan boord en vervolgens samen met de ‘Joana’, de opvarenden veilig aan land gebracht. Om te voorkomen dat de Carlitos op de Noord kant van Aruba terecht zou komen en een milieu ramp te vermijden heeft de Super-RHIB de ‘Carlitos’ in de eerste instantie van zijn drift koers richting de kust afgeweken en later overgedragen aan de sleepboot ‘Brigelda’. In de avonduren zijn ze ook veilig aangekomen in Barcadera.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: