Investigashon Landsrecherche tokante di suministro di informashon di CBCS entregá na Aruba.  / Onderzoek Landsrecherche naar informatieverstrekking CBCS overgedragen aan Aruba

Investigashon Landsrecherche tokante di suministro di informashon di CBCS entregá na Aruba.
Ministerio Públiko Kòrsou a entregá e investigashon di Landsrecherche Curaçao pa ku e suministro di informashon dor di Banko Sentral, na Ministerio Públiko Aruba, pa asina garantisá e integridat, independensia i imparsialidat di e invesigashon.
Konteksto
Riba 14 di mei 2019, Landsrecherche Curaçao a risibí un denunsia dirigí kontra di Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten, di parti di señor Monk. E denunsia ta referí na e supuesto infrakshon di e lèi di screening i di e deber di konfidensialidat konforme ku e Ordenansa Nashonal di Supervishon di sektor Bankario i di Kredito 1994, mirando ku lo a komaprtí informashon konfidensial den kuadro di e kandidato-minister.
Investigashon Landsrecherche
Manera kustumber, Landsrecherche Curaçao a inisiá un investigashon pa ku e denunsia aki, riba órden di Prokurador General (PG). Ahinda no a terminá e investigashon aki ku Landsrecherche ta ehekutando.
Ministerio Públiko ta para pa rastreamentu íntegro, independiente i imparsial. Pa e rason ei, Ministerio Públiko ta konsedé importansha ku no tin algun duda pa ku e integridat, independensia i imparsialidad di e investigashon.  Resientemente a ser mesnhoná den varios medionan di komunikashon ku a kompartí informashon bou di preshon di Parkèt di PG. Mirando ku Landsrecherche tin ku kumpli ku su tareanan bou di órden di PG i e resultadonan di e investigashon no ta kla ahinda, lo entregá esaki na Landsrecherche na Aruba, bou di órden di e PG interino di Aruba.
Onderzoek Landsrecherche naar informatieverstrekking CBCS overgedragen aan Aruba
Het Openbaar Ministerie Curaçao draagt het onderzoek van de Landsrecherche Curaçao, naar de informatieverstrekking door de Centrale Bank en diens interim president-directeur over aan het Openbaar Ministerie Aruba, zodat de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het onderzoek wordt gewaarborgd.
Achtergrond
Op 14 mei 2019 heeft de Landsrecherche Curaçao een aangifte opgenomen van de heer Monk, welke gericht is tegen de  Centrale Bank van Curaçao en van Sint Maarten. De aangifte ziet op de beweerde overtreding van de screeningswetgeving en van de geheimhoudingsverplichting uit de Landsverordening toezicht bank- en kredietwezen 1994, omdat vertrouwelijke informatie  in strijd met de wet zou zijn gedeeld in het kader van de screening van een kandidaat-minister.
Onderzoek Landsrecherche
Zoals gebruikelijk heeft de Landsrecherche Curaçao  in opdracht van de Procureur-Generaal (PG) een feitenonderzoek naar deze aangifte ingesteld. Het feitenonderzoek dat door de Landsrecherche wordt verricht, is nog niet afgerond.
Het Openbaar Ministerie staat voor een integere, onafhankelijke en onpartijdige opsporing. Daarom hecht zij belang aan dat er geen enkele twijfel kan ontstaan over de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het opsporingsonderzoek. Recent is in diverse media  gesteld dat informatie  onder druk van het Parket van de PG gedeeld zou zijn. Omdat de Landsrecherche zijn taak moet verrichten onder gezag van de PG en de uitkomst van het feitenonderzoek nog niet duidelijk is, zal het onderzoek worden overgenomen door de Landsrecherche op Aruba, onder gezag van de waarnemend PG van Aruba
Jacinto de Jesus
Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: