Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 12 juli 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 12 juli 2019.

Opgesteld op: donderdag 11 juli 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer:
 Wisselend bewolkt en zowel vandaag en morgen met kans op een voorbijtrekkende bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 26 ̊C.
Zonsopgang is om 06:18 uur en zonsondergang om 19:05 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag af en toe vrij krachtig tot mogelijk krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Gedurende vandaag en vrijdag wordt een afwisseling tussen vrij zonnig weer en korte perioden met meer bewolking boven onze regio verwacht. Over het algemeen kunnen een paar geïsoleerde buien zich voordoen over beperkte plaatsen op het eiland. Ook bevond zich vanochtend een tropical wave ten oosten van Trinidad die zich in westelijke richting verplaatst. Dit weersysteem zal naar verwachting gedurende begin van het weekeinde voor relatief meer significante buien zorgen. Aangezien de wind verder over het algemeen matig blijft, zal er een vrijwel rustige zeegang heersen.

Zee condities: Over het algemeen rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 4 voet).

Significante tropische weersystemen: Het lagedrukgebied boven het centraal noordelijk deel van de Golf van Mexico heeft zich vanochtend laat verder ontwikkeld tot Tropische Storm Barry. Deze cycloon is geen bedreiging voor onze regio.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag: Half tot zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien.

Meteoroloog: Coffie

 

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: