Notisianan di polis di djabièrnè 19 di yüli te ku djamars 23 di yüli 2019 // Politieberichten van vrijdag 19 juli tot en met dinsdag 23 juli 2019

Notisianan di polis di djabièrnè 19 di yüli  te ku djamars 23 di yüli 2019

 

Riba djabièrnè 19 di yüli 2019 alrededor di 12.25 agentenan atento di KPCN a realisá detenshon di un dama di inisialnan C.M.d.P. di 39 aña di edat relashoná ku lei di arma di kandela BES. Durante di e detenshon a konfiská un arma di kandela. 

 

Riba e mesun dia entre 9 or di mainta i 5 or di atardi deskonosínan a bai ku 2 baiskel for di den porch di un kas situá na Kaya Maraka. Ámbos baiskel tabata pone na kandal. Probablemente e deskonosínan a kòrta esaki pa por bai ku e baiskelnan.

 

Riba djasabra 20 di yüli deskonosínan a kibra den un outo na altura di e sitio di sambuya di Jeff David Memorial. Ámbos bentana di outo dilanti a wòrdu kibrá. A bai ku entre otro un tas di sambuya, 3 filter di kámara i algun otro material di sambuya. 

Alrededor di 10 or di mainta a drenta keho di un kiebro na un akomodashon turístiko situá riba Kaya Jean B.F. Vitte. Deskonosínan a kibra e porta pa drenta den e kas pero no a bai ku nada. 

 

Alrededor di 10.45 or di mainta a detené dos hòmber relashoná ku menasa ku arma di kandela. Ta trata un hòmber di inisial R.R.R.A di 37 aña di edat i un hòmber di inisialnan K.R.R.A di 18 aña di edat. 

Alrededor di 11.45 or di mèrdia deskonosínan a bai ku un Kia Picanto for di riba Kaya J.N.E Craane. E outo tabata stashoná ku e yabi den e outo. 

 

Riba Djasabra 20 di yüli tim multidisiplinario (Polis, OLB i Brantwer) a kontrolá diferente sitio di hóreka riba higiena, seguridat kontra kandela i pèrmitnan nesesario i a duna diferente atvertensia. Den futuro lo sigui kontrolá i tuma medidanan rígido di no kumpli ku reglanan. 

 

Alrededor di 1.30or di mardugá di djasabra 20 pa djadumingu 21 di yüli a entrega keho di un kiebro den un kas situá na Kaya Playa Lechi. Deskonosínan a kibra un bentana pa por haña akseso na e kas. No ta konosí ainda kiko tur a bai ku n’e. 

Den mardugá di djadumingu 21 di yüli pa djaluna 22 di yüli a drenta keho di un kandela na un kas na tera kòrá. A transportá 4 víktima pa hospital pa nan por risibí trato médiko. E kousa di e kandela no ta konosí ainda. E investigashon ta andando. 

Riba djadumingu 21 di yüli 2019 entre 7.15or i 7.50 or di mainta,  deskonosínan a bai ku un tas na laman Chachacha beach. 

Djaluna 22 di yüli 2019 a drenta keho di ladronisia di un motor di boto. E boto tabata stashoná na Kaya G.F. Croes pa reparashon.  Deskonosínan a bai ku e motor entre djadumingu 7 or di anochi i djaluna 8or di mainta. 

  

 

Politieberichten van vrijdag 19 juli tot en met dinsdag 23 juli 2019

 

Op vrijdag 19 juli 2019 is omstreeks 12.25 door attente agenten een dame met de initialen C.M.d.P van 39 jarige leeftijd aangehouden in verband met de Vuurwapenwet BES. Tijdens de aanhouding is het vuurwapen in beslag genomen. 

Op dezelfde dag is tussen 9.00 en 17.00 uur een tweetal fietsen weggenomen uit de porch van een huis gelegen aan de Kaya Maraka. Beide fietsen waren vastgezet met een slot die vermoedelijk doorgeknipt is om de fietsen weg te kunnen nemen. 

Op zaterdag 20 juli is tussen 11.45 en 13.00 ingebroken in een auto ten hoogte van de Jeff David Memorial duikplaats. Beide voorruiten waren vernield.  Er zijn onder andere een duiktas, 3 camera filters en andere duikgereedschappen weggenomen. 

Omstreeks 10.00 uur aangifte gedaan van inbraak in een toeristen accommodatie gelegen aan de Kaya Jean B.F.Vitte. Onbekenden hebben hier de deur gebroken om binnen te komen maar hebben verder niets weggenomen. 

Omstreeks 10.45 uur zijn twee mannen aangehouden in verband met bedreigingen met een vuurwapen.  Het gaat over de mannen met de initialen R.R.R.A van 37 jarige leeftijd en K.R.R.A van 18 jarige leeftijd. 

Omstreeks 11.45  is een licht blauwe Kia Picanto weggenomen bij de Kaya J.N.E. Craane. De auto stond geparkeerd met de sleutels in de auto. 

Op zaterdag 20 juli 2019 is omstreeks 10.45 uur twee mannen aangehouden in verband met bedreigingen met een wapen.  Het gaat over een man met de initialen R.R.R.A van 37 jarige leeftijd en K.R.R.A van 18 jarige leeftijd. 

Op zaterdag 20 juli is door een multidisciplinaire team van de Politie, het Openbaar lichaam Bonaire en de Brandweer controles verricht op diverse horecagelegenheden en zijn er waarschuwingen gegeven aan diegene waarbij de regels van Hygiëne, brandveiligheid of vergunningen niet in orde waren. Dit soort controles zullen vaker gedaan worden.  In de toekomst zullen overtredingen streng worden aangepakt. 

Omstreeks 1.36 uur in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli  is aangifte gedaan van inbraak in een huis aan de Kaya Playa Lechi, onbekenden hebben hier een ruit ingeslagen om toegang te krijgen tot het huis. Er is nog geen duidelijkheid over de weggenomen goederen. 

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 juli is omstreeks 2.20 uur een melding van brand in een woning in de wijk Tera kora binnengekomen.  Er zijn 4 slachtoffers vervoerd naar het ziekenhuis voor medische hulp. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Het onderzoek loopt. 

Op zondag 21 juli 2019 is tussen 7.15 en 7.50 een tas met inhoud weggenomen bij Chachacha beach. 

Op maandag 22 juli 2019 is aangifte gedaan van een buitenboordmotor die weggenomen is. De boot stond aan de Kaya G.F.Croes voor reparatie. De diefstal heeft tussen zondag 21 juli 19.00 uur en maandag 22 juli 8.00 uur plaatsgevonden. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: