KOLEGIO EHEKUTIVO TA NOMBRA DIREKTOR INTERINO NA OTB / BESTUURSCOLLEGE   STELT INTERIM-DIRECTEUR OTB AAN 

KOLEGIO EHEKUTIVO TA NOMBRA DIREKTOR INTERINO NA OTB

Kralendijk – Bestuurscollege a bai di akuerdo awe pa nombra ingeniero J.G. (Jos) Hillen komo direktor interino di kompania anónimo di gobièrnu Oil Trading Bonaire, OTB. 

Hillen tin komo tarea pa prepará OTB tantu riba tereno organisatorio komo riba tereno di kalidat pa ròl di e kompania den e proseso pa yega na un suministro duradero, sigur i efikas di kombustibel. For di promé di yüli Hillen ta direktor interino di BIA i den un tempu kòrtiku, el a mustra a base di su eksperensia amplio komo profeshonal, ku e por aktua i intervení ku determinashon. Manera ta konosí resientemente Bestuurscollege despues di a hasi un sondeo independiente di merkado, a ekspresá un preferensia pa awor pa Curoil komo partner pa realisá e fasilidat di kombustibel. Bestuurscollege a informá  esaki den un komunikado ku a sali 12 di yüli. 

Pa Bestuurscollege ta di suma importansia pa garantisá  ku OTB, komo partner envolví den e negosiashonnan ku Curoil, aktua transparente, íntegro, i ophetivo na bienestar di Boneiru. Ta pa e motibu ei a disidí awe pa nombra un direktor interino pa un periodo di maksimal seis luna. Banda di esei a pidi ministerio di Infrastructuur i Waterstaat, I &W, pa pone un eksperto disponibel pa asistí OTB  pa den bon deliberashon ku ILT, garantisá kontinuidat di suministro di kombustibel ku ta bon i sigur, esaki en espera di un solushon struktural.     

Despues ku Bestuurscollege a tuma su enkargo, e kolegio a kuminsá buska mesora kandidato adekuá pa yena e vakaturanan ku tabatin pa basta tempu kaba den hunta di komisario di OTB.  Despues di vakashon lo skucha manera e prosedimentunan ta preskribí, Konseho Insular, pa despues reunion di akshonista por tuma un desishon tokante nombramentu. Seguidamente ta na hunta di komisario pa kuminsá buska un direktor permanente pa OTB. 

 

BESTUURSCOLLEGE   STELT INTERIM-DIRECTEUR OTB AAN 

 

Kralendijk – Het Bestuurscollege heeft vandaag ingestemd met de benoeming van ir. J.G. (Jos) Hillen tot interim-directeur van overheid nv Oil Trading Bonaire, OTB.

 

Hillen heeft tot taak OTB zowel organisatorisch als kwalitatief voor te bereiden op haar rol bij het proces om tot een duurzame, veilige en efficiënte brandstofvoorziening te komen. Hillen is sinds 1 juli interim-directeur van BIA en heeft in korte tijd, in lijn met zijn uitgebreide professionele ervaring, laten zien doortastend te werk te gaan. Het Bestuurscollege heeft zoals bekend onlangs na een onafhankelijke marktverkenning een voorlopige voorkeur uitgesproken voor Curoil als partner voor de realisatie van een brandstoffaciliteit. Dat is in een persbericht van 12 juli bekend gemaakt. 

 

Het Bestuurscollege acht het van het grootste belang te waarborgen dat OTB als betrokken partij bij de onderhandelingen met Curoil transparant, integer, objectief en in het belang van Bonaire opereert. Om die reden is vandaag besloten tot de aanstelling van een interim-directeur voor een periode van maximaal 6 maanden. Tevens is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verzocht een expert beschikbaar te stellen om OTB te assisteren in goed overleg met de ILT de continuïteit van de brandstofvoorziening in afwachting van een structurele oplossing goed en veilig te waarborgen.

 

Het Bestuurscollege is onmiddellijk na zijn aantreden gestart met het zoeken naar geschikte kandidaten ter vervulling van de al geruime tijd open gelaten vacatures in de Raad van Commissarissen van OTB. Na het zomerreces zal de Eilandsraad conform de voorgeschreven procedure worden gehoord waarna de aandeelhoudersvergadering een benoemingsbesluit neemt.

Het is vervolgens aan de Raad van Commissarissen een definitieve directeur voor OTB te werven.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: