Twee verdachten veroordeeld op Saba voor bezit soft-drugs

Twee verdachten veroordeeld op Saba voor bezit soft-drugs

Gisteren, dinsdag 13 augustus 2019 stonden twee mannen terecht in de rechtbank op Saba voor het bezit van soft-drugs. De verdachten zijn in het verleden al eerder veroordeeld voor het bezit van drugs. Op grond van de Opiumwet 1960 BES, is het bezit van marihuana strafbaar ongeacht het doel waarvoor het wordt gebruikt. Het drugsgebruik door jongeren op Saba gaat vaak gepaard met overlast en andere strafbare feiten. In het driehoeksoverleg (overleg tussen gezaghebber, Openbaar Ministerie en politie) zijn afspraken gemaakt over het terugdringen van het gebruik en de aanpak van het bezit. Daarom legt het Openbaar Ministerie Sabaanse drugszaken met relatief geringe hoeveelheden aan de rechter voor.

Beide mannen zijn door het Gerecht veroordeeld; één van de verdachten kreeg een geldboete van US 300 met vervangende gevangenisstraf van 10 dagen en de andere een gevangenisstraf van 60 dagen met aftrek van de tijd in voorlopige hechtenis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: