Tijdens een reguliere patrouille van het Metal Shark team in Aruba detecteerde de bemanning een verdacht contact op de radar in het gebied van westpunt.

Tijdens een reguliere patrouille van het Metal Shark team in Aruba detecteerde de bemanning een verdacht contact op de radar in het gebied van westpunt. Het Metal Shark team is direct naar de locatie gegaan en hebben ook assistentie gevraagd van het kustsurveillanceteam op het land in het gebied van Arashi. Het verdachte vaartuig voer richting Arashi en was aan land gekomen. Nadat de ongedocumenteerden aan land zijn afgezet, voer het vaartuig direct richting het westen. Het verdachte contact die op de vlucht was, was in het zicht van het Metal Shark team. Na een korte achtervolging werd het onverlichte yola tot stoppen gebracht.
De kapitein verklaarde dat hij ongedocumenteerden bij Arashi heeft afgezet. Het vaartuig is direct in beslag genomen en richting de Kustwachtsteiger gesleept. De kapitein en zijn opvarende zijn voor mensensmokkel aangehouden en aan de unit mensenhandel en mensensmokkel overgedragen voor verder onderzoek. De Kustwacht ontving later een melding dat de collega’s van het Korps Politie Aruba 3 ongedocumenteerde personen op het land hebben aangehouden. Door de goede samenwerking tussen de ketenpartners zijn in totaal vannacht 5 personen aangehouden, waarvan 2 personen verdacht worden van mensensmokkel en 3 personen die op illegale wijze het land zijn binnengekomen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: