Relato di Inspekshon di Salú relashoná ku situashon aktual di Hospital St. Elisabeth / Verslag van de Inspectie Volksgezondheid over de actuele situatie bij het St. Elisabeth Ziekenhuis

Relato di Inspekshon di Salú relashoná ku situashon aktual di Hospital St. Elisabeth


Willemstad – E situashon aktual di kuido den luna ku a pasa no a normalisá i komo konsekuensha e kantidat di pashènt ku tin operashon posponé tambe a sigui oumentá. Mirando ku ainda no tin bista ki dia lo e normalisá apesar di garantia duná dor di SVB dos siman pasá pa paga e provedornan den kaso ku Hospital St. Elisabeth no por, Inspekshon di Salú a disidí di duna instrukshon na e hospital konforme Artíkulo 14 di e Ordenansa di Inspekshon, pa laga Inspekshon evaluá i monitoriá durante e konsulta di prioridatnan pa asina monitoriá e proseso material i medionan pa kuido di aserka i tambe e proseso pa bai pa normalisá e kuido. Tur esaki pa garantisá kumplimentu ku Artíkulonan 8 i 9 di Oderdenansa di Organisashonnan di Kuido, inkluso hospitalnan di Kòrsou.

 

Den kuadro di e evaluashon ku ta tumando lugá pa mira ku kon leu hospital a i ta organisá kuido i tambe uza fondonan disponibel pa garantisá kuido, luna pasá e hospital a disidí unilateralmente di no sigui suministrá informashon finansiero relevante pa e evaluashon na Inspekshon di Salú. Relashoná ku esaki Inspektor di Salú a disidí pa duna Hospital St. Elisabeth un instrukshon konforme Artíkulo 14 di e Ordenansa di Inspekshon pa kumpli ku Artíkulo 11 di e mesun Ordenansa i reanudá e suministro di informashon pa Inspekshon di Salú por kumpli ku su tareanan di supervishon manera lei ta preskribí.   

 

Inspektor di Salú 

Prof. Dr. S. O. Keli 

 


 

Verslag van de Inspectie Volksgezondheid over de actuele situatie bij het St. Elisabeth Ziekenhuis


Willemstad – De actuele situatie in de zorg tijdens de afgelopen maand is niet genormaliseerd en als gevolg hiervan is ook het aantal pashenten waarvan de operatie is uitgesteld toegenomen. Gezien het feit dat nog steeds geen zicht is wanneer de situatie zal normaliseren ondanks de garantie gegeven door de SVB twee weken geleden om de leveranciers te betalen in geval dat het St. Elisabeth Ziekenhuis zelf de mogelijkheid niet heeft, heeft de Inspectie Volksgezondheid besloten een aanwijzing te geven aan het ziekenhuis conform Artikel 14 van de Landsverordening Inspectie, om de Inspectie te laten evalueren en monitoren tijdens het prioriteringsoverleg om zodoende het materiële proces en middelen voor de zorg van dichtbij te monitoren en eveneens het proces om de zorg te normaliseren. Dit alles om te garanderen dat voldaan wordt met de Artikelen 8 en 9 van de Landsverordening Zorg Organisaties, inclusief ziekenhuizen op Curaçao.

In het kader van de evaluatie dat nu gaande is om na te gaan in hoe verre het ziekenhuis de zorg heeft georganiseerd of organiseert en eveneens het gebruiken van beschikbare fondsen om de zorg te garanderen, afgelopen maand heeft het ziekenhuis eenzijdig besloten om niet meer verder te gaan met het leveren van relevante financiële informatie voor de evaluatie aan de Inspectie Volksgezondheid. In dit kader heeft de Inspecteur Volksgezondheid besloten het St. Elisabeth Ziekenhuis een instructie te gegeven conform Artikel 14 van de Landsverordening Inspectie om te voldoen aan het Artikel 11 van dezelfde Landsverordening en de levering van informatie aan de Inspectie Volksgezondheid te hervatten zodat de Inspectie kan voldoen aan haar toezichtstaken zoals de wet dat voorschrijft.

 

Inspecteur Volksgezondheid 

Prof. dr S. O. Keli 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: