Curaçao wederom onderdeel grootste vrijwilligersactie ter wereld tijdens de ‘World Clean Up Day

Curaçao wederom onderdeel grootste vrijwilligersactie ter wereld tijdens de ‘World Clean Up Day


WILLEMSTAD – Samen met meer dan 150 andere landen doet Curaçao op zaterdag 21 september mee aan de tweede editie van de “World Clean Up Day”. Het doel is om op die dag wereldwijd zoveel mogelijk afval op te ruimen en aandacht te vragen voor het vervuilingsprobleem. Inmiddels hebben meer dan 2.000 mensen zich opgegeven om die ochtend de handen uit de mouwen steken, om het eiland schoner en mooier te maken.
Afgelopen zaterdag kwamen coördinatoren van verschillende bijeen in een goed gevuld auditorium voor een laatste briefing. In totaal worden dit jaar meer dan 60 locaties op Curaçao schoongemaakt. Dat is een record.

Ook dit jaar wordt het initiatief onder andere ondersteund door de ministeries van SOAW en GMN. Ook zijn er weer er vele bedrijven die dit initiatief ondersteunen met mankracht, materialen en financiële middelen.

In de laatste week voor de schoonmaakactie is de organisatie nog op zoek naar aanvullend zwaar materieel. Bedrijven die bijvoorbeeld trucks, loaders, bobcats en containers hebben, wordt vriendelijk verzocht om zich te melden bij de organisatie van World Clean Up Day.

Inschrijvingen
De termijn om in te schrijven is ondertussen gesloten, zodat de organisatie zich kan richten op de logistiek rondom de groepen die zich aangemeld hebben en de locaties die zaterdag schoongemaakt worden. Lisandra Martis, woordvoerder van de Stichting Curacao Clean Up licht toe: “wanneer je tóch mee wilt doen en je nog niet ingeschreven hebt, laat het de organisatie dan toch weten, zodat zij kan onderzoeken bij welk initiatief je je nog kan aansluiten. Stuur je aanmelding van via www.worldcleanupcuracao.org’.


 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: