Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 18 september 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 18 september 2019.

Opgesteld op: dinsdag 17 september 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE.

Weer: Half tot tijdelijk zwaar bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 ̊C en de minimumtemperatuur zal 28 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:35 uur.

Wind: Tussen oost en zuidoosten en zwak tot matig; windkracht 2 tot 3 (7 tot 19 km/uur, 4 tot 10 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave bevond zich vanochtend nabij onze omgeving en zal gedurende de komende 24 uur in westelijke richting over onze regio trekken. Hierdoor zal ook in de komende dagen meer bewolking over ons eiland trekken. Plaatselijk zullen dan af en toe buien tot ontwikkeling komen op verschillende plaatsen van ons eiland. Verder zal de wind gedurende de komende dagen zwak blijven, waardoor het benauwd warm zal aanvoelen. Als gevolg hiervan is een voorzorgsmededeling voor extreme hitte (Code Geel) tot later vandaag van kracht.

Zee condities: Kalm tot rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1 meter (2 tot 3 voet).

Significante tropische weersystemen: Orkaan Humberto bevond zich vanochtend ten westen van Bermuda en trekt in oostnoordoostelijke richting. Een andere storing boven de tropische Atlantische Oceaan heeft zich vanochtend verder ontwikkeld tot Tropische Depressie Tien. Dit systeem trekt in westnoordwestelijke richting en zal naar verwachting later vandaag verder in kracht toenemen tot een tropische storm, met de naam Imelda. Deze systemen vormen geen bedreiging voor Curaçao, maar de bevolking van de Bovenwindse Eilanden dienen dit laatste systeem echter wel goed in de gaten te houden.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag: Half tot zwaar bewolkt met toenemende kans op een (onweers)bui. De wind zal zwak blijven.

Meteoroloog: Rombley.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: