Vlaggen gerechtsgebouwen Hof halfstok ter nagedachtenis doodgeschoten advocaat

Vlaggen gerechtsgebouwen Hof halfstok ter nagedachtenis doodgeschoten advocaat

 

Vandaag hangt bij de gerechtsgebouwen te Aruba, Curacao en Sint Maarten, net als in Nederland, de vlag half stok. Het Hof geeft hiermee gehoor aan de oproep van de advocatuur in Nederland om de woensdag jongstleden in Amsterdam doodgeschoten advocaat en rechter-plaatsvervanger Derk Wiersum te herdenken. De brute aanslag heeft ook binnen de organisaties van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie (van Aruba, Curacao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba) een diepe indruk gemaakt. 

 

Dat advocaten, officieren van justitie en rechters hun werk in vrijheid en veiligheid moeten kunnen doen is een universele waarde. Schending daarvan vormt een ondermijning van de rechtsstaat zoals we die binnen het Koninkrijk der Nederlanden kennen. Het Hof betoont op deze wijze allereerst zijn medeleven met de nabestaanden van mr. Wiersum. Daarnaast wil het hiermee ook zijn verbondenheid met de rechterlijke organisaties in Nederland tot uiting brengen. Zeker in een situatie als deze is het van groot belang dat wij elkaar steunen in dat wat wezenlijk is voor onze samenlevingen. 

 

Het Hof wenst mr. Wiersums gezin, familie, vrienden en collega’s veel sterkte met dit verlies.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: