Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 20 september 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 20 september 2019.

Opgesteld op: donderdag 19 september 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE.

Weer: Half bewolkt en warm. Tijdelijk zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien. Mogelijk vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 35 ̊C en de minimumtemperatuur zal 26 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:34 uur.

Wind: Uit uiteenlopende richtingen en zwak tot matig; windkracht 1 tot 3 (1 tot 19 km/uur, 1 tot 10 knopen). Nu en dan uitschieters in en nabij buien tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: Door aanwezigheid van een tropical wave met samenhangende lagedruk boven het oostelijk Caraïbisch Gebied, blijven de weersomstandigheden in onze omgeving gunstig voor tijdelijke ontwikkeling van meer bewolking met buien boven verschillende delen van ons eiland. Verder zal de wind vandaag en vrijdag zwak blijven, waardoor het overdag nog altijd benauwd warm zal aanvoelen. Als gevolg hiervan is een voorzorgsmededeling voor extreme hitte van kracht. De hoeveelheden gemeten neerslag die gisteravond vooral op het oostelijk deel van het eiland gevallen zijn, is als volgt: Ser’ Kokori 41.8 mm, Spaanse Water 5.6 mm, steenrijk 16 mm, Seinpost 5.2 mm, Biesheuvel 3.2 mm, Van Engelen 5.3 mm en Hato 8.4 mm.

Zee condities: Over het algemeen kalm met golfhoogtes van 0.5 meter of minder (2 voet).

Significante tropische weersystemen: Orkaan Humberto bevond zich vanochtend boven de westelijke Noord-Atlantische Oceaan en trekt verder in noordoostelijke richting. Tropische Depressie Imelda lag vanmorgen boven land over het zuiden van de Verenigde Staten bij de staat Texas.Tropische Storm Jerry heeft zich verder ontwikkeld tot een orkaan en bevond zich laat vanochtend op een afstand van ongeveer 800 kilometer ten oost zuidoosten van de eilanden in het noordoostelijk deel van de Caribische Zee. Met de huidige verplaatsing zal deze cycloon in de nacht van vrijdag tot zaterdag ten noorden van de bovenwindse eilanden langstrekken. Deze tropische weersystemen vormen geen bedreiging voor Curaçao, maar de bevolking van de Bovenwindse Eilanden dienen Jerry echter wel goed in de gaten te houden.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag: Overwegend half bewolkt met kans op enkele plaatselijke (onweers)buien. Geleidelijk iets hardere wind.

Meteoroloog: Coffie

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: