PENSA I PAPIA HUNTU KU NOS TOKANTE FUTURO DI BONEIRU / DENK EN PRAAT MEE OVER DE TOEKOMST VAN BONAIRE 

PENSA I PAPIA HUNTU KU NOS TOKANTE FUTURO DI BONEIRU

 

Kralendijk – Futuro di Boneiru ta di nos tur. P’esei Kolegio Ehekutivo ke pa mas tantu habitante di Boneiru posibel kontribuí ku idea i partisipá na e diskushonnan tokante e Plan Maestro 2030. Den e plan ei ta bini kon nos tur huntu ta pensa ku nos komunidat mester lusi aki 10 aña, por ehèmpel riba tereno di fasilidatnan sosial, desaroyo ekonómiko i turismo. E inisio ta tuma lugá riba 6, 7 i 8 di novèmber bou di título ‘Kickoff Masterplan 2030’ na hotèl Courtyard by Marriot. Riba e promé dia diferente oradó invitá, tantu lokal komo internashonal, lo kompartí nan eksperensianan i vishon ku nos i asina presentá ideanan inspirativo ku – den forma adaptá òf nò – lo por keda apliká hopi bon na Boneiru.

 

E dos dia siguiente ta konsistí di tayernan kaminda e partisipantenan por diskutí tokante e 6 temanan prinsipal di den e programa di gobernashon ku Kolegio Ehekutivo a presentá e luna aki. Despues di e ‘kickoff’ aki ta sigui tambe enkuentronan di informashon i diskushon den nos barionan. Kaminda e Akuerdo Intergubernamental i e Programa di Gobernashon ta relashoná únikamente ku e periodo di gobernashon aktual (2019-2023) i e Plan Stratégiko pa Turismo ta enfoká spesífikamente riba un sektor so, den e Plan Maestro 2030 ta trata di un vishon di nos komunidat kompleto pa término largu, un punto na horizonte pa tur sektor i segmentonan di nos komunidat.

 

‘Ta tarea di Kolegio Ehekutivo pa formulá un vishon i traha plan, pero nos ke enbolbí nos komunidat mas tantu posibel den esei. Nos ta haña importante ku nos komunidat por pone un stèmpel riba su mes futuro. No por ta otro ku tin hopi habitante di Boneiru ku hopi bon idea tokante futuro di Boneiru. Kolegio Ehekutivo ta habrí pa esei’, sigun diputado Elvis Tjin Asjoe.

Dentro di poko lo anunsiá kon tur hende por registrá pa e evento di ‘kickoff’. Tur hende ta kordialmente bonbiní. Entrada ta grátis.        

 

DENK EN PRAAT MEE OVER DE TOEKOMST VAN BONAIRE 

 

Kralendijk – De toekomst van Bonaire is van ons allemaal. Daarom wil het Bestuurscollege dat zo veel mogelijk inwoners van Bonaire meedenken en meepraten over het Masterplan 2030. In dat plan komt te staan hoe wij met zijn allen vinden dat onze samenleving er over tien jaar moet uitzien, bijvoorbeeld op het gebied van sociaal maatschappelijke voorzieningen, economische ontwikkeling en toerisme. De aftrap vindt plaats op 6, 7 en 8 november onder de titel ‘Kickoff Masterplan 2030’ in het Courtyard bij Marriott-hotel. Op de eerste dag zullen diverse gastsprekers, zowel lokaal als internationaal, hun ervaringen en visie met ons delen en zo inspirerende ideeën aandragen die – al dan niet in aangepaste vorm – heel goed op Bonaire kunnen worden toegepast.

 

De twee daaropvolgende dagen bestaan uit workshops waar de deelnemers onder andere over de 6 hoofdthema’s uit het eerder deze maand gepresenteerde bestuursprogramma van het Bestuurscollege verder kunnen discussiëren. Na deze kickoff volgen er ook nog informatie- en discussiebijeenkomsten in de wijken. Waar

het Bestuursakkoord en het Bestuursprogramma uitsluitend betrekking hebben op de huidige regeertermijn (2019-2013) en het Strategisch Toerismeplan zich specifiek op één sector richt gaat het in het Masterplan 2030 om een maatschappijbrede visie voor de langere termijn, een stip op de horizon voor alle sectoren en onderdelen van de samenleving.

 

,,Het is de taak van het Bestuurscollege om een visie neer te zetten en plannen te maken, maar wij willen de samenleving daar zo veel mogelijk bij betrekken. Wij vinden het belangrijk dat de gemeenschap een stempel kan zetten op haar eigen toekomst. Het kan niet anders dan dat er veel inwoners van Bonaire zijn met heel goede ideeën voor de toekomst van Bonaire. Daar staat dit Bestuurscollege voor open”, aldus gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe.

Binnenkort zal worden bekendgemaakt hoe men zich kan aanmelden voor het kickoff-evenement. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: