Wak bo sèn.  – kampaña pa fasilitá Pagabon i bòm grandi di gas.

Wak bo sèn.  – kampaña pa fasilitá Pagabon i bòm grandi di gas.

 

Kralendijk – Den kuadro di mehoramentu di nivel di bida den barionan, stimulá seguridat den kasnan di famia i kombatimentu di pobresa gobièrnu di Boneiru a inisia ku un kampaña di informashon “Wak bo sèn”.      Den e fase aki e kampaña ta kana huntu ku e proyekto pa finansiamentu di Pagabon i bòm grandi di gas. Pa futuro lo por spera mas akshon den kuadro di “Wak bo sèn” unda OLB ta bai yuda siudadanonan pa hasi uso konsiente di loke nan tin na sèn pa hisa nan kalidat di bida. Kaminda OLB por yuda ku material o finansieramente OLB ta yuda, ma na mes momentu OLB kier stimulá uso konsiente di sènnan. 

 

Den e proyekto aki gobièrnu ta bai  finansiá e pagonan inisial kompleto pa  instalashon di e fasilidat pa Pagabon of pa kambia bòternan di gas chikitu pa bòternan grandi. Gastunan ku ta sigui pa uso normal ta keda pa e persona o famia na unda a pone e fasilidatnan. Pa bini na remarke pa haña e instalashonnan tin algun kriteria si. I esun prinsipal ta mará na entrada personal o di pareha . Gobièrnu a tuma un desishon enkuanto manera efektivo pa disidí si un persona of famia ta bini na remarke pa ayudonan ku OLB ta ofrese.  

 

Pa e parti di Pagabon ta OLB ta paga tur gastu di instalashon pa e kliente haña e Pagabon. E gastunan pa uso di  koriente ta kai pa kuenta di e kliente. Ta importante pa menshoná ku riba rekomendashon di WEB nv nos a komprondé ku e Pagabon no ta sali bentahoso pa tur hende. Pesei ta importante pa e persona ku kier hasi petishon pa Pagabon, trese su resibu di koriente. E doño di kas mester firma un papel di outorisashon pa WEB pone e pagabon na e kas. 

 

Hendenan ku bin na remarke pa hanja bòm di gas lo risibi 2 bòter  grandi di gas. Nan mester entrega e bòternan chikitu di gas ku nan tin. 

 

Prome ku e kliente por haña e bòternan di gas lo mester laga un instaladó ku OLB ta regla hasi e    instalashon di loke ta nasesasrio. Lo mester tin un flur di betòn pa e bòternan para ariba i instalashon di regulator ets. Ora e insatlashon ta kla Curoil lo laga hasi inspekshon i riba òrdu di e inspeckor di Curoil por hasi e páso pa pone e bòternan di gas. Ora e bòter di gas bira bashi e persona mes lo mester kumpra nobo.  

 

Tene na kuenta ku lo mester drenta den  kasnan pa hasi e instalashon di e regulator. Pa e motibu aki MESTER tin un hende di konfiansa na kas ora ku e trabounan mester pasa. 

Pa bin na remarke pa e fasilidat di Pagabon o Bòter grandi di gas, yama na number di telefòn 717 1714 pa traha un sita. Tambe por pasa personal na kantor den kurá banda di FCB. Ta suplika tur persona ku kier bin na remarke pa trese un sedula balido i komprobante di entrada di e personanan ku ta biba den kas i tin un entrada. I pa e parti di Pagabon mester trese un karta di doño di kas ku e ta bai di akuerdo pa laga hasi e instalashon. Dianan pa hasi petishon lo ta 2,3,4,5, 6,8,9,10 i 11 di Oktober 2019.

 

 

 

Let op uw geld  – Campagne om Pagabon en grote gasflessen te faciliteren

 

Kralendijk – In het kader van het verbeteren van het niveau van leven in de wijken, het stimuleren van veiligheid in woonhuizen en armoedebestrijding gaat het eilandbestuur van Bonaire een informatiecampagne opstarten: ‘Let op uw geld’. In de beginfase loopt de campagne samen met het financieringsproject voor Pagabon (prepaid systeem van de WEB) en grote gasflessen. In de toekomst kunnen er meer acties verwacht worden in het kader van ‘Let op uw geld’, waarbij de OLB inwoners gaat helpen om bewust gebruik te maken van het geld waar ze over beschikken om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

 

In dit project gaat het eilandbestuur complete beginbetalingen financieren voor de installatie van de Pagabon-faciliteit of om kleine gasflessen om te ruilen voor grote gasflessen. De kosten voor het verdere normale gebruik blijven voor de persoon of het gezin waar de faciliteiten zijn geplaatst. Er zijn wel enkele criteria om in aanmerking te komen om de installaties te krijgen. Het voornaamste criterium is gebonden aan het inkomen van de persoon of de partners. Het eilandbestuur heeft een besluit genomen over een effectieve manier om te beslissen of een persoon of gezin in aanmerking komt voor de bijstand die het OLB aanbiedt. 

 

Voor wat betreft de Pagabon betaalt het OLB alle installatiekosten voor de klant om Pagabon te krijgen. De kosten voor het gebruik van stroom zijn voor rekening van de klant. Het is belangrijk om hier te vermelden dat wij van de WEB NV hebben vernomen dat de Pagabon niet voor iedereen voordelig is. Daarom is het belangrijk dat de persoon die een verzoek wil indienen voor Pagabon, zijn elektriciteitsrekening meebrengt. De eigenaar van het huis moet een toestemmingsverklaring ondertekenen zodat de WEB NV de Pagabon in het huis kan plaatsen.

 

Mensen die in aanmerking komen voor gasflessen krijgen 2 grote gasflessen. Als ze kleine gasflessen hebben, moeten ze die inleveren. Voordat de klant de gasflessen in bezit krijgt, moet een installateur die door het OLB aangewezen wordt het benodigde installeren. Er zal een betonnen vloer moeten zijn waarop de flessen kunnen staan en een gasregelaarinstallatie enz. Als de installatie klaar is zal de Curoil een inspectie laten uitvoeren en in opdracht van de inspecteur van Curoil kan men overgaan tot het plaatsen van de gasflessen. Als de gasfles leeg is, moet de persoon zelf een nieuwe kopen.

 

Hou er rekening mee dat de installateur de huizen in moet kunnen gaan om de gasregelaar te installeren. Om die reden MOET er iemand thuis zijn wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

 

Om in aanmerking te komen voor de Pagabonfaciliteit of de grote gasflessen, gelieve te bellen naar telefoonnummer 717 1714 om een afspraak te maken. Men kan ook persoonlijk langskomen op het kantoor naast de FCB. Iedereen die in aanmerking wil komen wordt verzocht een geldige sedula (ID) mee te brengen en een bewijs van inkomen van de personen die in het huis wonen en een inkomen hebben. De dagen waarop een verzoek ingediend kan worden zijn 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 en 11 oktober 2019.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: