Resultado investigashon di Inspekshon relashoná ku deklarashonnan di presidente hunta di direktiva di CMC

Resultado investigashon di Inspekshon relashoná ku deklarashonnan di presidente hunta di direktiva di CMC

Manera ya ta konosí Inspekshon di Salú resientemente a hasi un investigashon di hechos relashoná ku deklarashonnan tokante Arabir ku presidente di e hunta di direktiva di Curaçao Medical Center a hasi públikamente i nan konteksto, durante un enkuentro di introdukshon pa futuro personal di Curaçao Medical Center.

Banda di e presidente di e hunta di direktiva di CMC, Inspekshon durante su investigashon a tende tambe gran kantidat di empleadonan serkano i stakeholders ku tabata presente durante e enkuentronan pero tambe representantenan di komunidat Arabir na Kòrsou.

Ademas Inspekshon a tuma nota di un fragmento di oudio ku ta sirkulá, pero tambe e investigashon di hunta di komisario di CMC, bou di kua e hunta di direktiva ta resortá.

For di e investigashon Inspekshon ta konkluí ku e deklarashonnan ku e presidente di e hunta di direktiva a hasi no ta intenshonalmente diskriminatorio i e empleadonan serkano i stakeholders no a eksperenshá esaki komo tal, pero si tabata ofensivo pa un parti di komunidat Arabir. Esaki a suprayá e tempu relativamente korto na Kòrsou pero tambe no sufisiente konosementu di komunidat di Kòrsou den kua komunidat Arabir ta integrá i forma parti di dje mas ku 100 aña.

Lokual ta resaltá den e konklushon ta ku na banda di e empleadonan serkano i stakeholders di e presidente no a haña òf eksperenshá akshonnan, konsiderashonnan òf otro deklarashonnan ku ta mustra riba un tono deskriminatorio di e deklarashonnan hasí. Alabes a resultá for di e investigashon interno hasí pa hunta di komisario di CMC kual tabata independientemente di Inspekshon, ku den liñanan grandi a saka mesun konklushonnan prinsipal.

Sinembargo Inspekshon ta kere ku den futuro bou di direkshon di hunta di komisario di CMC, mester bini un programa di introdukshon intensivo pa e presidente den kuadro di kon anda ku i e sensibilidatnan di e diferente gruponan ku huntu ta forma komunidat di Kòrsou.

Inspecteur Volksgezondheid
Prof. dr S. O. Keli

 


 

Resultaat onderzoek Inspectie over uitspraken voorzitter Raad van Bestuur CMC

 

Zoals bekend heeft de Inspectie Volksgezondheid recentelijk een feitenonderzoek ingesteld naar aanleiding van publiekelijk gedane uitspraken, alsmede hun context, die de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Curaçao Medical Center (CMC) inzake Arabieren, tijdens introductiebijeenkomsten voor de toekomstige medewerkers van het Curaçao Medical Center.

 

De Inspectie heeft tijdens dit onderzoek naast de voorzitter van de Raad van Bestuur van het CMC zelf, ook een groot scala aan naaste medewerkers en stakeholders die tijdens de bijeenkomsten aanwezig waren geweest alsmede vertegenwoordigers van de Arabische gemeenschap op Curaçao gehoord.

 

Daarnaast heeft de Inspectie kennisgenomen van een circulerend audiofragment alsmede het onderzoek dat de Raad van Commissarissen van het CMC, onder wie de voorzitter van de Raad van Bestuur ressorteert.

 

Uit het onderzoek concludeert de Inspectie dat de door de voorzitter van de Raad van Bestuur gedane uitspraken niet discriminatoir zijn bedoeld en voor de naaste medewerkers en stakeholders ook niet als zodanig zijn ervaren, maar wel kwetsend zijn overgekomen voor een deel van de Arabische gemeenschap. Dit is versterkt door relatief korte tijd op Curaçao alsmede onvoldoende kennis van de Curaçaose gemeenschap, waarvan de Arabische gemeenschap voor meer dan 100 jaar een geïntegreerd deel uitmaakt. 

 

Bij deze conclusie weegt zwaar dat zijdens de naaste medewerkers en stakeholders van de voorzitter geen handelingen, overwegingen of andere uitspraken zijn ondervonden of waargenomen, die wijzen op een discriminatoire ondertoon van de gedane uitspraken. Tevens blijkt dat uit het onafhankelijk van de Inspectie verrichte interne onderzoek door de Raad van Commissarissen van de CMC, in grote lijnen dezelfde hoofdconclusies zijn getrokken.  

 

Desalniettemin is de Inspectie van oordeel dat in de toekomst onder leiding van de Raad van Commissarissen van de CMC, een intensief inwerkingsprogramma voor de voorzitter moet plaatsvinden ten aanzien van de omgang met en gevoeligheden van de verschillende deelgroepen die gezamenlijk de Curaçaose gemeenschap vormen.   

 

Inspecteur Volksgezondheid 

Prof. dr S. O. Keli 

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: