KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

BONEIRU TA RISIBÍ 3,95 MION DI UNION  OROPEO PA MANEHO HUBENIL

BONEIRU TA RISIBÍ 3,95 MION DI UNION  OROPEO PA MANEHO HUBENIL

 

Kralendijk – Boneiru ta risibí kasi 4 mion euro di Union Oropeo pa profeshonalisá i ampliá su maneho hubenil mas aleu. Relashoná ku esaki riba djaweps 17 di òktober diputado Elvis Tjin Asjoe i e direktor di Union Oropeo pa Amérika Latino i Karibe sra Jolita Butkeviciene a firma un akuerdo na Brussel.

‘Un di e prioridatnan di nos Kolegio Ehekutivo ta pa yuda hóbennan konstruí un futuro prometedor, lantando den un ambiente seif, salú i inspirativo. Ku e kontribushon aki di Union Oropeo nos por duna e maneho ei un impulso importante. P’esei esaki ta un gran dia pa Boneiru’, segun diputado Tjin Asjoe.

E montante – pa ta eksakto 3.950.000 euro – ta prosedente di e di 11 Fondo di Desaroyo Oropeo i lo usa esaki pa un kantidat grandi di proyekto konkreto riba nos isla. Pa e akuerdo ku a firma awe empleadonan públiko di Entidat Públiko Boneiru a konsultá intensivamente ku ámtenarnan na Brussel.

‘Nos hendenan a hasi un ekselente trabou. Ta hopi kos tin ku atendé kuné pa por kumpli ku tur kondishon di Union Oropeo. Pasobra gezaghebber Rijna i ami mester tabata na Brussel tòg pa motibu di otro obligashonnan, nos a hasi uso di e oportunidat pa kaba regla e último detayenan riba nivel atministrativo. Esaki ta un resultado ku nos por presentá bèk na kas kuné’, segun Tjin Asjoe, kende na nòmber di Entidat Públiko Boneiru a firma e akuerdo den su kalidat di ofisial teritorial outorisá.

Mesora despues di e seremonia di firmamentu e diputado a yama su koleganan Nina den Heyer i James Kroon na telefon pa felisitá nan. ‘Tur hende sa ku kuantu pashon Nina den Heyer ta traha pa gruponan vulnerabel den nos komunidat. Komo e promé responsabel pa maneho hubenil e por intensivá su maneho ku e kontribushon aki di Union Oropeo. Esei ta enfoká prinsipalmente riba engrandesementu di oportunidatnan pa nos muchanan i hóbennan pa nan desaroyá nan mes positivamente, por ehèmpel pa medio di ampliashon di akohida promé i despues di skol, mehorashon di fasilidatnan deportivo i rekreativo i atenshon pa salú i siguridat. Un parti di e kontribushon ta relashoná ku drechamentu di fasilidatnan infrastruktural i pa e motibu ei ta kai bou di portofolio di James Kroon.’

E direktor di Union Oropeo pa Amérika Latino i Karibe sra Jolita Butkeviciene a enfatisá ku pa su parti e akuerdo ta bai mucha mas leu ku un kontribushon finansiero i ku e na promé lugá ta boga pa un asosashon ku Boneiru.

 

Riba potrèt:

Diputado Elvis Tjin Asjoe i e direktor di Union Oropeo pa Amérika Latino i Karibe sra Jolita Butkeviviene ta firma e akuerdo mienstras ku gezaghebber Edison Rijna ta opservá.            

 

BONAIRE ONTVANGT 3,95 MILJOEN VAN EUROPESE UNIE VOOR

  JONGERENBELEID

 

Kralendijk – Bonaire ontvangt bijna 4 miljoen euro van de Europese Unie om

het jeugd- en jongerenbeleid verder te professionaleren en uit te

breiden. Daartoe werd vandaag (donderdag) in Brussel namens het

Bestuurscollege een overeenkomst ondertekend door gedeputeerde Elvis

Tjin Asjoe en directeur voor Latijns Amerika en de Cariben van de EU

Jolita Butkeviciene.

,,Een van de prioriteiten van ons Bestuurscollege is jongeren te helpen

een kansrijke toekomst op te bouwen door in een veilige, gezonde en

inspirerende omgeving op te groeien. Met deze bijdrage van de Europese

Unie kunnen wij dat beleid een belangrijke impuls geven dus dit is een

mooie dag voor Bonaire”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Het geld – om precies te zijn 3.950.000 euro – is afkomstig uit het 11e

Europese Ontwikkelingsfonds en zal besteed worden aan een groot aantal

concrete projecten op het eiland. Voor de vandaag getekende overeenkomst is intensief door ambtenaren van het OLB overlegd met die in Brussel.

,,Onze mensen hebben uitstekend werk geleverd. Er komt veel voor kijken om aan alle voorwaarden van de EU te voldoen. Omdat gezaghebber Rijna en ik vanwege andere verplichtingen toch in Brussel moesten zijn, hebben we de gelegenheid aangegrepen op bestuurlijk niveau de laatste puntjes op de i te zetten. Dit is een resultaat waarmee we kunnen thuiskomen”, aldus Tjin Asjoe die de overeenkomst tekende in de hoedanigheid van territorial authorised officer namens het openbaar lichaam Bonaire.

De gedeputeerde heeft meteen na de ondertekeningsceremonie zijn collega’s Nina

den Heyer en James Kroon gebeld om hen te feliciteren. ,,Iedereen weet met hoeveel passie Nina den Heyer zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Als eerstverantwoordelijke voor het jeugd- en jongerenbeleid kan zij met deze bijdrage van de EU haar beleid intensiveren. Dat is vooral gericht op het vergroten van de kansen voor kinderen en jongeren zich positief te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het uitbreiden van de voor- en naschoolse opvang, recreatieve sportfaciliteiten te verbeteren en aandacht voor gezondheid en veiligheid. Een deel van de bijdrage heeft betrekking op verbetering van infrastructurele voorzieningen en valt daarom onder de portefeuille van James Kroon.”

Directeur voor Latijns Amerika en de Cariben van de EU Jolita Butkeviciene benadrukte dat de overeenkomst wat haar betreft veel verder strekt dan een financiële bijdrage en dat zij vooral een partnerschap met Bonaire nastreeft.

 

Bij de foto:

Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe en Directeur voor Latijns Amerika en de

Cariben van de EU Jolita Butkeviciene ondertekenen onder toeziend oog

van gezaghebber Edison Rijna de overeenkomst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: