Advertisements

Walroud (PAR) Pami Emily ta keda Emily

Walroud (PAR)
Pami Emily ta keda Emily

 

Hopi hende ta puntra mi e dianan aki kiko mi ta pensa ku Emily de Jong Elhage a tuma su retiro komo miembro di partido PAR. Mi kontesta figo riba esaki mientrastantu ta “Mi ta dese’é tur kos bon i mi ta spera ku e ta keda disponibel pa hopi tempu mas pa duna konseho”. Mi no ta bisa esaki pòrnada. Te ku dia di awe tin komunikashon tras di kortina ku Emily tokante tópikonan ku polítikamente ta kompliká. Sigur ora ta trata tópikonan ku tin di aber ku relashonnan i koperashon den Reino Hulandes. Emilly den esaki a demonstrá ku e por habri portanan ku inisialmente ta será. Al final PAR i Emily semper lo keda kompartí e mesun balornan elevá manera rèspèt mutuo, integridat, spiritualidat, perseveransia i responsabilidat propio. Pues nunka PAR i Emily lo no ta leu for di otro. E diferensianan ku a surgi lo tin di wòrdu buská mas den e area di estilo di liderazgo, timing i kiko por wòrdu tolerá denter di un koalishon. Kada grupo na timon di PAR ta hasi esaki na nan manera i tal ku e resultadonan keda denter di e kuadro di e balornan kompartí i ku e resultadonan ta bon pa Kòrsou i e siguiente generashonnan, 

 

Walroud (PAR)
Emily blijft voor mij Emily


Veel mensen vragen mij wat ik ervan vind dat Emily de Jong Elhage haar lidmaatschap van de PAR heeft opgezegd. Daar heb ik intussen een standaard antwoord op: “Ik wens haar het allerbeste en ik hoop dat ze nog lang openstaat om adviezen te blijven geven”. Dit zeg ik niet voor niets. Tot de dag van vandaag wordt er achter de schermen met Emily gesproken over politiek ingewikkelde vraagstukken. Zeker als het gaan om issues die te maken hebben met relaties en samenwerking binnen het Koninkrijk. Zij heeft bewezen deuren te kunnen openen. Uiteindelijk delen de PAR en Emily te allen tijde fundamentele waarden zoals wederzijds respect, integriteit, spiritualiteit, doorzetting en het dragen van de eigen verantwoordelijkheid. Dus lig je nooit al te ver uit elkaar. De verschillen liggen wellicht meer in de leiderschapsstijl, timing en wat toelaatbaar is binnen een coalitie. Iedere groep aan het roer van de partij handelt daarin anders. Zolang het resultaat maar binnen de uitgedragen normen bijven en goed is voor Curaçao en de volgende generaties.

 

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: