PB Laatste wijkbijeenkomst over veiligheid voor buurtbewoners – Último enkuentro den bario tokante siguridat pa habitantenan di bario

Último enkuentro den bario tokante siguridat pa habitantenan di bario 

 

Kralendijk – E enkuentronan den bario for di e Plataforma Insular pa Kontròl di Kriminalidat (Eilandelijk Platform Criminaliteitsbeheersing – EPC) tokante siguridat pa habitantenan di bario ta kanando bon. E dianan tras di lomba a tene enkuentro den e barionan Belnem, Sabadeco, Nikiboko i Tera Kòrá. Awe nochi lo tin e último enkuentro pa habitante den Sentro di Avanti na Antriol.

 

E Plataforma Insular pa Kontròl di Kriminalidat den koperashon ku e Sentro pa Prevenshon di Kriminalidat i Siguridat (Centrum voor  Criminaliteitspreventie en Veiligheid – CCV) no ta enfoká solamente riba duna informashon tokante siguridat den nos barionan, pero tambe riba traha análisis di esaki. Na momentu di bishitá e áreanan residensial por ehèmpel a opservá kon serkania di e barionan ta ordená i si a duna atenshon spesífiko na siguridat di e kasnan. Den esaki a opservá entre otro detayenan manera lòk na bentana i porta, kaminda a resultá ku hopi biaha habitantenan ta laga bentana i porta habrí, esaki naturalmente relashoná ku kalor, pero tambe pasobra nan ta sinti nan mes sufisiente seif. Esei ta algu bunita, pero lamentablemente sifranan di polis ta indiká ku koutela ta nesesario. Banda di tep pa usa bon slòt, durante e enkuentronan a proponé tambe adaptashonnan chikitu ku ta aportá na siguridat den i rònt di bo kas pa tene entre otro ladron afó. Ehèmpel di e tipo di adaptashonnan aki ta:

 

  • Un lus na porta
  • Sera tur kos na yabi
  • Pone e yabinan for di bista di otro hende
  • Sòru pa bo porta- i bentananan ta bon visibel for di parti di kaya
  • Sòru pa bo por mira ken ta pará dilanti porta, promé ku bo habri e porta
  • Ora ku bo sali anochi, laga un lus sendé; esaki ta duna un impreshon ku bo ta na kas
  • Hasi palabrashon ku bo bisiñanan pa tira bista riba bo kas durante bo ousensia.

    

Intenshon di e enkuentronan interaktivo den bario ta pa mehorá siguridat den nos barionan. Pa e motibu ei habitantenan di bario ta kordialmente bon biní pa awe nochi tambe asistí na e enkuentro grátis for di 19:00 te ku 21:00 ‘or na Sentro Avanti na Kaya Filomena na Antriol.  

 

 

 

Laatste wijkbijeenkomst over veiligheid voor buurtbewoners

 

Kralendijk – De aangekondigde wijkbijeenkomsten vanuit het Eilandelijk Platform Criminaliteitsbeheersing (EPC) over veiligheid voor buurtbewoners zijn in volle gang. Over de afgelopen dagen zijn bijeenkomsten gehouden in de wijken Belnem, Sabadeco, Nikoboko en Tera Kòrá. Vanavond zal de laatste bewonersbijeenkomst worden gehouden in Sentro di Avanti in Antriol.

 

Het EPC richt zich in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) niet alleen op het informeren over- maar ook het analyseren- van de veiligheid in de woonwijken. Bij bezoeken aan de woonwijken is bijvoorbeeld gekeken hoe de omgeving van de wijken zijn ingericht en is er specifieke aandacht besteed aan de beveiliging van de huizen. Details zoals de sloten op ramen en deuren werden hierbij onder andere bekeken waarbij het bleek dat ramen en deuren vaak open werden gelaten door bewoners, dit natuurlijk in verband met de hitte, maar ook omdat zij zich veilig genoeg voelen. Dat is een mooi gegeven, maar helaas geven de politiecijfers weer dat oplettendheid gepast is. Naast tips voor goede sloten, zijn bij de bijeenkomsten ook kleine aanpassingen voor gesteld die een bijdrage doen aan de veiligheid in en rondom je huis om onder andere inbrekers buiten de deur te houden. Voorbeelden van dit soort aanpassingen zijn:

 

Een lampje bij de voordeur.

Doe alles op slot.

Leg sleutels buiten het zicht.

Zorg dat deuren en ramen goed zichtbaar zijn vanaf de straatkant.

Zorg dat u kunt zien wie voor de deur staat, voordat u open doet.

Laat ‘s avonds binnen een lichtje branden als u weg bent; dit geeft de indruk dat u thuis bent.

Maak afspraken met uw buren om op uw huis te passen bij afwezigheid.

 

De interactieve wijkbijeenkomsten zijn bedoeld om de veiligheid in de woonwijken te verbeteren. Buurtbewoners zijn daarom van harte welkom om ook vanavond de gratis en laatste bijeenkomst bij te wonen van 19:00 – 21:00 bij Sentro Avanti te Kaya Filomena in Antriol. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: