Indeksashon alimentashon entrante yanüari 2020 Geplaatst op 11 Novèmber 2019 dor di Ministerio di Hustisia

Indeksashon alimentashon entrante yanüari 2020

Geplaatst op 11 Novèmber 2019 dor di Ministerio di Hustisia

Tur yu ku no a kumpli 21 aña di edat tin derecho riba alimentashon. Si e yu ta bai skol e tin e derecho di alimentashon te 25 aña.

E montante di alimentashon por keda stipulá dor di un desishon di korte (asina yamá “rechterlijke beschikking”) òf segun un akuerdo boluntario na ofisina di Voogdijraad. Esaki ta bira e montante ku tur luna lo mester keda depositá pa mantenshon i kuido di e yu.

 

Konforme loke ta keda stipulá den artíkulo 402a, promé punto di buki unu di nos Kódigo Sivil, e montante di alimentashon ta keda legalmente oumentá dor di un porsentahe (asina yamá indeksashon) kual ta wòrdu fiha dor di minister di Hustisia.  Basá riba desaroyo di suèldo mínimo di añanan 2018 i 2019 a yega na e montante pa indeksashon.

 

Den un ʺministeriële beschikkingʺ fechá 5 di yüni 2019 minister di Hustisia a stipulá e oumento di indeksashon ku 2.13 %. Esaki ta nifiká ku e montante ku ta risibí òf ku ta paga pa luna na alimentashon lo oumentá entrante promé di yanüari 2020 ku 2.13%.

 

Por ehèmpel si pa luna un persona ta paga òf risibí 100 florin na alimentashon, e montante aki lo subi ku 2 florin i13 sèn entrante promé di yanüari 2020.

Voogdijraad ta pone un tabèl di indeksashon riba su página di Facebook pa fasilitá pueblo. Den e tabèl aki por mira e suma nobo di alimentashon for di 50 te ku 1000 florin.

Indexering alimentatie per januari 2020

Geplaatst op 11 november 2019 door Ministerie van Justitie

Elk kind heeft recht op alimentatie tot 21 jaar. Indien een kind schoolgaand is, heeft deze tot zijn 25ste jaar recht op alimentatie. Het alimentatiebedrag kan door middel van een rechtelijke beschikking of bij overeenkomst worden vastgesteld. Maandelijks dient het bedrag aan alimentatie door de ouder betaald te worden.

Conform het bepaalde in artikel 402a, eerste lid van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek dienen de bij rechterlijke uitspraak of bij overeenkomst vastgestelde bedragen voor levensonderhoud van rechtswege aangepast te worden met een door de Minister van Justitie vast te stellen percentage, de zogenaamde indexering.

Voor de berekening van de indexering voor het kalenderjaar 2020 is uitgegaan van de ontwikkeling van het minimumloon over de jaren 2018 en 2019. Bij ministeriële beschikking gedateerd 5 juni 2019 heeft de Minister van Justitie de indexering vastgesteld op 2.13% voor het kalenderjaar 2020.

Zodoende zullen de bedragen voor levensonderhoud met ingang van 1 januari 2020 verhoogd worden met 2.13%.

Bijvoorbeeld, een ouder die 100 gulden per maand aan alimentatie betaalt/ ontvangt voor een kind, zal een verhoging kennen van 2 gulden en 13 cent ingaande 1 januari 2020. Een indexeringstabel zal door de Voogdijraad op zijn facebook-pagina worden geplaatst. In de tabel worden de nieuwe bedragen tussen 50 tot en met 1000 gulden opgenomen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: