Debat over rellen van afgelopen dagen

Debat over rellen van afgelopen dagen

26 januari 2021

De Tweede Kamer debatteert op woensdagmiddag 27 januari vanaf 13.45 uur over de rellen van de afgelopen dagen in verschillende Nederlandse steden.

De Kamer besloot op dinsdagmiddag bij de regeling van werkzaamheden tot een debat over de ongeregeldheden. Verschillende Kamerleden spraken hun afschuw uit over de gebeurtenissen in de steden sinds het ingaan van de avondklok afgeopen zaterdag. Ook Kamervoorzitter Khadiija Arib stond dinsdagmiddag stil bij de gebeurtenissen. “Dit is niet het Nederland dat wij kennen”, zei zij. Zie hier de video met haar verklaring.

Avondklok respecteren

Een aantal Kamerleden wilde zo snel mogelijk een debat. Tegelijk wil de Kamer de avondklok respecteren die het kabinet vorige week afkondigde en die afgelopen zaterdag is ingegaan. Daarom is besloten tot een debat op woensdag en niet direct op dinsdagmiddag. Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Rutte en demissionair ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Bijleveld van Defensie naar de Tweede Kamer.

Volg live

U kunt het debat live volgen vanaf 13.45 via de livestream op deze site en de app Debat Direct.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: