Señora mr. Alba Martijn, visepresidente di Instituto Latinoaméricano del Ombudsman (ILO), a risibí  un rekonosimentu speshal durante e International Ombud Expo (IOE) ku a tuma lugá di 29 te ku 31 di òktober na Abuja, Nigeria.

Señora mr. Alba Martijn, visepresidente di Instituto Latinoaméricano del Ombudsman (ILO), a risibí  un rekonosimentu speshal durante e International Ombud Expo (IOE) ku a tuma lugá di 29 te ku 31 di òktober na Abuja, Nigeria.

29 te ku 31 di òktober último na Abuja, kapital di Nigeria, e promé eksposishon Internashonal di institutonan di Ombudsman i di derecho humano a wòrdu organista. Mas di shen instituto di Ombudsman i derecho humano a partisipá na e evento aki. Sra. Martijn,  e Ombudsman anterior di Kòrsou i aktualmente terser visepresidente di Instituto Latinoamerikano del Ombudsman (ILO), a partisipá na e eksposishon aki riba invitashon di e anfitrion, Chief Public Complaint Commisioner di Nigeria, señor Chille Wanger Igbawua Esq. Durante e apertura di e Expo sra. Martijn a tene un diskurso titulá “The evaluation and impact of the Latin American Ombudsman and the role of the Institute of the Latin American Ombudsman in this development”.

Na klousura di e konferensha señora Martijn a risibí di sr. Igbawua un rekonosimentu speshal pa su esfuerso di e último 5 aña pa desaroyá un kooperashon estrecho entre e institutonan di Ombudsman di Karibe i Latino Amérika i pa huntu atendé defensa, promoshon i publikashon di derechonan humano.

Sra. Martijn a risibí e honor aki 31 di òktober 2019 durante e klousura di e Eksposishon Internashonal di Ombudsman. E eksposishon internashonal lo ser organisá kada dos aña. E organisadónan tin plania pa organisá e siguiente eksposishon na 2021 den Karibe. Kòrsou ta wòrdu konsiderá komo un posibel pais di Karibe kaminda e siguiente Expo lo por wòrdu organisá.

Willemstad, 18 di novèmber 2019

 

Willemstad, Mw. mr. Alba Martijn, vice-voorzitter van Instituto Latinoaméricano del Ombudsman ontving speciale erkenning op de International Ombud Expo in Abuja, Nigeria

Op 29 t/m 31 oktober jl. vond in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, de eerste International Ombud Expo plaats. Honderden ombudsinstituten en mensenrechtenorganisaties namen deel aan deze Expo. De voormalige Ombudsman van Curaçao, mw. mr. Alba Martijn, thans derde vice voorzitter van Instituto Latinoaméricano del Ombudsman (ILO), heeft op 29 oktober jl. op uitnodiging van de gastheer, de Hon. Chief Public Complaints Commissioners van Nigeria, dhr. Chille Wanger Igbawua Esq., de ILO vertegenwoordigd en zowel de Expo als de drie dagen durende conferentie bijgewoond waar zij op 29 oktober 2019 een lezing met de titel “The evolution and impact of the Latin American Ombudsman and the role of the Institute of the Latin American Ombudsman in this development, hield. Op de laatste dag van de conferentie ontving mw. Martijn een speciale onderscheiding uit handen van dhr. Igbawua voor haar inspanning van het afgelopen 5 jaar om een hechte samenwerking tussen de Caribische en de Latijns-Amerikaanse ombudsinstituten te realiseren en gezamenlijk de verdediging, promotie en verspreiding van mensenrechten aan te pakken. Het eerbetoon werd aan mw. Martijn gegeven tijdens de officiële sluiting van het International Ombud Expo (IOE), op 31 oktober 2019. De International Ombud Expo zal om het twee jaar worden georganiseerd. Het voornemen bestaat om de volgende Expo in 2021 in het Caribisch gebied te organiseren, waarbij de organisatoren Curaçao een mogelijk gastland beschouwen. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: