ENTREGÁ PETISHON PA ORARIO DI SERA MAS LAT PA MAS TARDÁ  3 DI DESÈMBER

ENTREGÁ PETISHON PA ORARIO DI SERA MAS LAT PA MAS TARDÁ  3 DI DESÈMBER

 

Kralendijk – Empresarionan den hóreka mester entregá nan petishon pa un orario di sera mas lat den temporada di Pasku i Aña Nobo pa mas tardá dia 3 di desèmber 2019. (Lei ‘Winkelsluiting BES, staatsblad 2010-443’) Esaki Kolegio Ehekutivo di Entidat Públiko Boneiru a anunsiá. Mester manda tur petishon pa departamentu di ‘Post en Archief’ na Kaya Aruba 1. Tambe empresarionan mester manda un kopia di e petishon pa Direktorado di Planifikashon i Desaroyo, departamentu di maneho i proyekto na Kaya Amsterdam 23.

 

Durante e dianan rònt di Pasku i Aña Nobo mas i mas empresario den hóreka ke sera nan negoshi na un orario mas lat ku ta pèrmití. Eksperensia ta mustra ku nan ta warda te na último momentu pa entregá nan petishon. Esei ta okashoná problema pa e servisionan di Entidat Públiko Boneiru i Kuerpo Polisial Hulanda Karibense ku ta trata e petishonnan. Hopi petishon ta drenta na mes momentu serka nan. I netamente den e periodo aki hopi di nan trahadónan ta liber. Pa e motibu ei hopi biaha e servisionan no por prosesá e petishonnan na tempu.

 

Ku un fecha mas tardá di entregá e petishon gobiernu ta haña un bista na tempu di e kantidat di petishonnan ku a keda entregá. I tambe gobièrnu ta haña sa kua ta e negoshinan di hóreka ku den temporada di Pasku i Aña Nobo ke sera mas lat. E ora ei gobièrnu tin mas tempu pa kontrolá si e petishonnan ta kumpli ku e eksigensianan di mantenshon di òrden públiko, trankilidat i siguridat. Si ta nesesario, por adaptá e planifikashon pa mantenshon di órden públiko, trankilidat i siguridat durante dianan di fiesta.

 

Entidat Públiko Boneiru no ta trata petishonnan ku drenta despues di 3 di desèmber 2019.

 

Pa mas informashon tuma kontakto ku Direktorado di Planifikashon i Desaroyo, departamentu di maneho i proyekto, Kaya Amsterdam 23, number di telefon 717 5330 ekstenshon 5045 òf 5046.      

  

 

 

 

VERZOEKEN LATERE SLUITINGSTIJDEN UITERLIJK 3 DECEMBER INDIENEN

 

Kralendijk – Ondernemers in de horeca moeten hun verzoek voor een latere sluitingstijd rondom kerst en oud en nieuw op uiterlijk 3 december 2019 indienen. ( wet Winkelsluiting BES, staatsblad 2010-443).Dit heeft het Bestuurscollege van het openbaar lichaam Bonaire bekend gemaakt.  Alle verzoeken moeten naar de afdeling Post en Archief aan de Kaya Aruba 1 worden gestuurd. Ook moeten ondernemers een kopie van het verzoek sturen naar de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten aan de Kaya Amsterdam 23.

 

Steeds meer ondernemers in de horeca willen tijdens de dagen rondom kerst en oud en nieuw later sluiten dan toegestaan. De ervaring leert dat ze tot het laatste moment wachten om hun verzoek in te dienen.  Dat levert problemen op voor de diensten van het OLB en KPCN die de verzoeken behandelen. Ze krijgen veel verzoeken tegelijk binnen. En juist in deze periode zijn veel van hun medewerkers vrij. De diensten kunnen de verzoeken daardoor vaak niet op tijd verwerken. 

 

Met een uiterste inleverdatum heeft de overheid op tijd een idee van het aantal ingediende verzoeken. En weet de overheid ook welke horecazaken rondom kerst en oud en nieuw later willen sluiten. De overheid heeft dan meer tijd om te controleren of de verzoeken voldoen aan de eisen van de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid. Als het moet, kan de planning worden aangepast voor de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid tijdens de feestdagen. 

 

Verzoeken die na 3 december 2019 binnenkomen, worden niet meer door het openbaar lichaam behandeld. 

 

Neem voor meer informatie contact op met de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten, Kaya Amsterdam 23, telefoonnummer 717 5330, toestel 5045 of 5046.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: