Notisia di polis di djabièrnè 29 di novèmber te ku djaluna 2 di desèmber 2019 / Politieberichten van vrijdag 29 november tot en met maandag 2 december 2019

Notisia di polis di djabièrnè 29 di novèmber te ku djaluna 2 di desèmber 2019

Riba djabièrnè 29 di novèmber un aksidente di kadena entre tres outo a tuma lugá riba Kaya Industria. Un di e víktimanan tabatin molèster di su pechu i un mucha di 10 aña a dal su kabes. Ambulans a bin na e sitio pa trata e víktimanan. Motibu di e aksidente no ta konosí. 

 

Den oranan di anochi di djabièrnè 29 di novèmber a drenta un keho di maltrato. Deskonosínan a bati un hòmber pa rason deskonosí na un snek situá den Centrumgebied ora e tabata wardando riba su kuminda. E tabata for di konosementu ora a hibe hospital pa tratamentu di e diferente heridanan ku ela sufri na, entre otro, su kabes. Ta investigando e kaso.

 

Durante mardugá di djabièrnè 29 di novèmber pa djasabra polis a konstatá diferente punto di fever den sentro di siudat, polis a duna señal di ‘zwaailicht’ i e shofùr a baha velosidat, mas lat riba anochi polis a risibí notifikashon di un aksidente na altura di Kaya Korona. Promé indikashon ta duna ku e shofùr a dal den asera, pèrdè kòntròl i di e forma aki a kai. Promé indikashon ta mustra ku e shofùr tabata fever. A transportá e víktima hende hòmber ku ambulans pa hospital pa trato médiko. E situashon di e víktima ta mustra grave. Polis di e departamentu di tráfiko ta tuma kasonan di fevermentu hopi na serio i lo hasi un investigashon.

 

Den oranan di mardugá di djasabra 30 novèmber a detené un hòmber di inisial M.A.R.N. di 69 aña di edat  en konekshon ku buracheria públiko. Ademas e no a kumpli na òrdunan di polis pa identifiká su mes ni pa hasi e ‘blaastest’. A kontrolá e sospechoso komo ku algun ratu promé ela kore basha un bòrchi di tráfiko abou. 

 

Den oranan di mainta di djasabra 30 di novèmber un aksidente entre tres outo a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Sùit. E promé outo kolo shinishi a bai dal patras di e outo su dilanti i na su turno e outo ku tabata kore tras di esun shinishi a bai dal su tras. Shofùr di e outo meimei tabata keha di doló na su brasa i garganta i personal di ambulans a chek e na e sitio mes. Despues tur hende konserní por a bai kas.

 

Riba djasabra 30 di novèmber a drenta keho di ladronisia for di un outo ku tabata stashoná na un sitio di sambuyá situá na Bulevar E.E.G. Miéntras e doñonan tabata snòrkel entre 1.30 pa 2.15 or, deskonosínan a bai ku dos tas di bich ku entre otro un  iPhone XR kolo pretu, un pòtmòni ku sèn kèsh, diferente tarheta i un brel di solo kolo pretu di marka Arnett, den nan. 

 

Den oranan di anochi di djasabra 30 di djasabra, pa mas o ménos 10.15 or di anochi, a drenta keho di ladronisia di un skuter kolo pretu di marka Kymco, numerá MF-749. Entre 8 or i 10 or di anochi deskonosínan a bai ku e skuter ku tabata stashoná, na lòk ku un lòk di kadena, dilanti di un restorant situá na Bulevar J.A. Abraham.

 

E mesun dia a drenta keho tambe di ladronisia di un generator for di den balkon di un kas situá na Kaya Patachi. Deskonosínan a bai ku e generator entre 6 or di atardi i 9.30 di anochi.

 

Riba djadumingu promé di desèmber algun polis a tuma nota di dos outo ku tabata persiguí otro riba Kaya Nikiboko Nort, a stòp i  despues di kua e shofùrnan a kuminsá bringa ku otro. Despues di investigashon a resultá ku tabatin un víktima ku a kap ku un bòter. A detené un sospechoso di inisialnan J.A.N.J di 28 aña di edat pa maltrato. A transportá e víktima pa hospital pa trato médiko.


Entre djaweps 29 di novèmber i djadumingu promé di desèmber a detené un total di 7 persona durante di kontrolnan rutinario kaminda a kontrolá diferente establesimentu di horeka riba estranhero. A detené un hòmber di inisial A.A.R.R., un hòmber di inisial J.A.M.S., un hòmber di inisial A.J.M.P., un hòmber di inisial C.A.L.B., un hòmber di inisial M.M.A.M., un dama di inisial R.K.G.N. i un dama di inisial G.A.M.G.C.en konekshon ku estadia ilegal riba e isla. A trasladá nan pa JICN en espera di deportashon pa nan pais di prosedensia.

 


Politieberichten van vrijdag 29 november tot en met maandag 2 december 2019

Op vrijdag 29 november vond een kettingbotsing tussen 3 auto’s plaats op de Kaya Industria. Een slachtoffer had last van haar borstkas en een 10-jarige passagier had haar hoofd gestoten. De ambulance kwam ter plekke om ze te behandelen. Oorzaak van de aanrijding is niet bekend.

 

In de avonduren van vrijdag 29 november werd aangifte gedaan van mishandeling. Een man werd om onbekende reden in elkaar geslagen bij een eettentje in het Centrumgebied terwijl hij op zijn eten aan het wachten was. Hij werd bewusteloos door iemand naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling van verschillende verwonden aan onder andere zijn hoofd. De zaak is in onderzoek.

 

In de nachtelijke uren van vrijdag 29 november op zaterdag 30 november waren er verschillende overtredingen door feveren in het centrum. De bestuurder verminderde snelheid nadat de politie gebruik maakte van zwaailichten. Later in de nacht kwam de melding van een ongeval op de Kaya Korona binnen. De bestuurder van een brommer botste tegen de stoeprand langs de weg, verloor de controle over het stuur en viel. Eerste indicatie was dat het een bestuurder die aan het feveren was betrof. Het mannelijk slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Fever gevallen worden zeer ernstig genomen door de politie van de verkeersafdeling en er zal een onderzoek volgen. 

 

In de nachtelijke uren van zaterdag 30 november werd een man met initialen M.A.R.N. van 69 jaar aangehouden wegens openbaar dronkenschap. Hij voldeed ook niet aan een bevel van de politie om zich te identificeren en om de blaastest af te nemen. De verdachte reed een verkeersbord om op de Kaya Korona en werd op de Kaya Nikiboko Zuid gestopt ter controle. 

 

In de ochtenduren van zaterdag 30 november vond een aanrijding tussen 3 auto’s plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. De 1ste grijze auto botste tegen de auto voor zich, waarna de achterste auto tegen de grijze auto botste. De bestuurder van de middelste auto klaagde over pijn aan zij  armen en nek en werd ter plekke door het ambulance personeel gecheckt. Iedereen kon hierna naar huis.

 

Op zaterdag 30 november werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij een duikplek aan de E.E.G. Bulevar geparkeerd stond. Terwijl de eigenaren aan het snorkelen waren, hebben onbekenden tussen 13.30 en 14.15 uur, twee strandtassen meegenomen met onder andere een zwarte iPhone XR, een portemonnee met contant geld, verschillende pasjes en een zwarte zonnebril van het merk Arnett.

 

In de avonduren van zaterdag 30 november, omstreeks 22.15 uur, werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooter van het merk Kymco met kenteken MF-749. Tussen 20.00 uur en 22.00 uur werd de scooter weggenomen. De scooter stond op slot met een met een kettingslot bij een restaurant aan de Bulevar J.A. Abraham Blvd geparkeerd. 

 

Er werd ook aangifte gedaan van diefstal van een generator vanaf een woning aan de Kaya Patachi. De generator stond op het balkon van de woning en werd tussen 18.00 uur en 21.30 uur door onbekenden weggenomen. 

 

Op zondag 1 december zagen politie agenten dat er een tweetal voertuigen hard achter elkaar aanreden op de Kaya Nikiboko Noord en vervolgens stopten waarna de bestuurders met elkaar begonnen te vechten. Uit onderzoek bleek dat er een slachtoffer was die met een fles was verwond. Hierop werd een man met initialen J.A.N.J. van 28 jaar aangehouden wegens mishandeling.  De ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

 

Tussen donderdag 29 november en zondag 1 december werden tijdens routinecontroles waarbij verschillende horeca gelegenheden werden gecontroleerd op vreemdelingen, een totaal van 7 personen aangehouden waaronder een man met initialen A.A.R.R., een man met initialen J.A.M.S., een man met initialen A.J.M.P., een man met initialen C.A.L.B., een man met initialen M.M.A.M., een vrouw met initialen R.K.G.N. en een vrouw met initialen G.A.M.G.C. wegens illegaal verblijf op het eiland. Ze zijn naar het JICN gebracht in afwachting van zijn uitzetting naar land van herkomst.  

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: