Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke di bishita serka gezaghebber 

Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke op bezoek bij de gezaghebber 

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna  heeft de toenmalige bemanning van de Sterke Yerke III en leden van de  Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke die momenteel op Bonaire zijn ontvangen. Ze zijn hier om te herdenken dat 40 jaar geleden de Sterke Yerke III schipbreuk heeft geleden op de rotsen van de Bonairiaanse oostkust. Tijdens de ontmoeting werd er gepraat over het doel van de Sterke Yerke IV, namelijk om de plasticproblematiek onder de aandacht te brengen van de Nederlandse politiek, gezagsdragers, producenten en de bevolking van Nederland. Chris Schweigmann die onlangs is overleden werd herdacht. Schweigmann heeft deel uitgemaakt van de bemanning van 40 jaar geleden toen de Sterke Yerke III schipbreuk leed op de Bonairiaanse oostkust. Het Sterke Yerke III-monument bevindt zich op de oostkust van Bonaire en maakt deel uit van de toeristische route Bará di Karta. De gezaghebber was blij dat hij de delegatie mocht ontvangen en heeft enkele motiverende woorden uitgesproken om vooral door te gaan met het goede werk.

 

 

 

 

Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke di bishita serka gezaghebber 

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna  a risibí e anterior tripulashon di Sterke Yerke III i miembronan di Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke ku aktualmente ta na Boneiru. Nan t’ei pa konmemorá ku 40 aña pasá Sterke Yerke III a noufragá riba kosta di Boneiru. Durante e enkuentro a papia  tokante e meta di Sterke Yerke IV ku ta pa trese e problema di plèstik bou di atenshon di polítika hulandes, gobernantenan, produktornan i poblashon di Hulanda. A konmemorá Chris Schweigmann ku resientemente a fayesé. Schweigmann a forma parti di e tripulashon di 40 aña pasá na momentu ku Sterke Yerke III a noufragá riba kosta di Boneiru. E monumento di Sterke Yerke III ta situá na parti ost di Boneiru i ta forma parti di e ruta turístiko Bará di Karta. Gezaghebber tabata kontentu di por a risibí e delegashon i a hiba un palabra di motivashon pa sigui ku e bon trabou.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: