Project “Veiligheid rondom de scholen”

Project “Veiligheid rondom de scholen”

Geplaatst op 01 January 1970 di door Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport

WILLEMSTAD – Ook het Ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is bezig met de uitvoering van het project “Veiligheid in en rondom de scholen”. Bij veiligheid gaat het niet alleen om sociale veiligheid (reeds in augustus 2019 een overeenkomst getekend tussen de Minister van Justitie, Onderwijs, Algemene Zaken en het Openbaar Ministerie), maar ook om de fysieke veiligheid in en rondom de scholen van Curaçao.

Onderwijs en veiligheid staan hoog op prioriteitenlijst van de bevolking en dus ook op de agenda van het Kabinet Rhuggenaath. Thans is de VVRP doorgegaan met het opnieuw verven en belijnen van de zebrapaden rondom de volgende scholen: het Radulphus College RKCS, het Maria Immaculata Lyceum RKCS, het Maria College RKCS en de Openbare School Kolegio Alejandro Paula/ KAP (voorheen Peter Stuyvesant College). Voor dit onderdeel gaat een warme dank uit naar de Minister van VVRP mevr. Zita Jesus-Leito.

Een verzoek gaat uit naar een ieder om de oversteekplaats (brede witte strepen), in de volksmond ‘zebra’ of ‘zebrapad’ te respecteren. Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan!

Laten we samen blijven bouwen aan een nieuwe natie met respect voor elkaar!!

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: