Onaangekondigde alcoholcontroles vliegend personeel Hato

Onaangekondigde alcoholcontroles vliegend personeel Hato

 

Willemstad – In het kader van het streven van Minister Jesus-Leito en de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CCAA) om de het luchtvaart systeem veiliger te maken voor bewoners van ons land die dagelijks gebruik maken van luchtverkeer, vonden er op 20 februari alcohol controles plaats onder leden van het vliegend personeel van verschillende luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven Hato. In totaal waren er 17 steekproeven genomen bij lokale en internationale luchtvaart maatschappijen, waarbij zowel vliegers, onderhouds- als cabine personeel zijn gecontroleerd. Bij alle controles bleef het percentage beneden de limiet.

 

De controles waren niet van te voren aangekondigd. Artikel 6 van de Luchtvaart landsverordening van 20 december 2001 biedt hier voor de basis. In de Curaçao Civil Aviation Regulation Part 1 en bijbehorende Implementation standards is het houden van alcholocontroles nader uitgewerkt. Deze controles werden uitgevoerd door de CCAA in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC). De Officier van Justitie, gezamenlijk met de CCAA verantwoordelijk voor alcoholcontroles op luchtvaartgebied, was actief bij het houden van deze controle betrokken.

 

Alcohol controles zullen vanaf heden op reguliere basis en onaangekondigd plaatsvinden. Dit allemaal in het kader van bevorderen van veiligheid. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: