Kustwacht redt opvarenden  

Kustwacht redt opvarenden
 
De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving op zondag 25 september omstreeks 11.30 uur een melding dat een Venezolaanse vaartuig, de ‘Tondas’ motorproblemen had. Het vaartuig was op ongeveer achttien mijl ten oosten van Aruba.  De sleepboot ‘ARGUS’ had gedurende zijn tocht van Aruba naar Curaçao het vaartuig waargenomen. De twee opvarenden waren aan het zwaaien en de motor lag boven water. Volgens de opvarenden waren ze al drie dagen aan het driften zonder eten en drinken.  Het vaartuig, type peñero, bleek veel te klein te zijn om door de ‘Argus’ gesleept te worden. De kustwachthelikopter, de AW 139 werd ingezet om de opvarenden van eten den drinken te voorzien en keerde vervolgens terug naar Hato.
 
Om 16.00 uur steeg het maritieme patrouille vliegtuig van de Kustwacht op  om de positie van het vaartuig vast te leggen. Een Super-RHIB van het kustwachtsteunpunt Aruba voer ook uit om te kijken of ze de opvarenden konden helpen. Omstreeks 19:15 uur waren ze ook ter plaatse en namen de twee(2) opvarenden aan boord richting Aruba. Het vaartuig kon niet gesleept worden en werd achtergelaten. Belangrijk was dat het leven van de twee personen was gered.
Immigratie werd op de hoogte gebracht en stonden ook bij de haven te Barcadera te wachten op de aankomst. Het Rode Kruis Aruba werd ook op de hoogte gesteld met het verzoek om voor onderdak in afwachting op hun terug zending naar Venezuela.

tonda-2

tonda-3

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: