Importansia di traha huntu na momentu di atendementu ku violensia doméstiko i maltrato di mucha  / Belang samenwerking bij aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 

Importansia di traha huntu na momentu di atendementu ku violensia doméstiko i maltrato di mucha 

Kralendijk – Ta importante ku tur organisashon ku ta dediká nan mes na víktimanan di violensia doméstiko i maltrato di mucha ta traha mas tantu huntu ainda i asumí un posishon fleksibel. Esaki ta loke direktor Silvana Janga-Serfilia di Komunidat i Kuido a enfatisá durante un enkuentro kaminda atendementu ku violensia doméstiko i maltrato di mucha tabata e tema prinsipal. E enkuentro a tuma lugá dia 29 di febrüari. E tópiko tabata kon por regla dunamentu di servisio na víktimanan di violensia doméstiko i maltrato di mucha mas mihó i mas rápido ainda. Na Boneiru diferente organisashon ta okupá nan mes ku atendementu ku violensia doméstiko i maltrato di mucha. Pa un bon atendementu ku violensia doméstiko i maltrato di mucha ta nesesario ku tur organisashon di un manera òf otro ta bai traha huntu. I ku nan ta dispuesto pa adaptá nan mes. Den práktika no tur biaha esei ta bai asina fásil. E organisashonnan ku tabata presente na e enkuentro a deklará ku nan ta disponibel pa traha a base di e mesun atendementu. Tambe nan a deklará ku nan ta kontentu ku e interkambio di idea. Durante e enkuentro a papia hopi tokante e Family Justice Centre – Sentro di Hustisia pa Famia. Esei ta un sitio kaminda tur dunadó di ayudo ta ubiká bou di un solo dak. Por ehèmpel un dòkter di kas, un polis i un trahadó sosial pa guia di famia. E intenshon ta pa na aña 2021 habri un Family Justice Center na Boneiru. Inge Berber, mènedjer di programa violensia doméstiko i maltrato i Ingrid Sealy, hefe di departamento di Desaroyo Sosial (Maatschappelijke Ontwikkeling en Arbeid – MOA) di Entidat Públiko Boneiru a presidí e enkuentro.       

Belang samenwerking bij aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 

Kralendijk – Het is belangrijk dat alle organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling nog meer samenwerken en zich soepel opstellen. Dat heeft directeur Silvana Janga-Serfilia van Samenleving en Zorg benadrukt bij een bijeenkomst waarin de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling centraal stond. De bijeenkomst is op 29 februari gehouden. Het onderwerp was hoe de dienstverlening aan de slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling nog beter en sneller geregeld kan worden. 
Op Bonaire houden verschillende organisaties zich bezig met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor een goede aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling is het nodig dat alle organisaties op een andere manier gaan werken. En dat ze bereid zijn om zich aan te passen. In de praktijk gaat dat niet altijd even gemakkelijk. De aanwezige organisaties hebben bij de bijeenkomst verklaard
dat ze bereid zijn om vanuit dezelfde aanpak te werken. Ook verklaarden ze blij te zijn met de uitwisseling van ideeën.  
Bij de bijeenkomst is veel gesproken over het Family Justice Center. Dat is een plek waarin alle hulpverleners  onder één dak zijn ondergebracht. Bij voorbeeld een huisarts, een politieagent, een maatschappelijk werker voor begeleiding van gezinnen. Het is de bedoeling om in 2021 een Family Justice Center op Bonaire te openen. 
De bijeenkomst werd voorgezeten door Inge Berber, programmamanager huiselijk geweld en kindermishandeling, en Ingrid Sealy afdelingshoofd Maatschappelijke Ontwikkeling en Arbeid, MOA van het OLB.  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: